Našoj mreži korisnika iTransparentnosti u srpnju su se pridružile još tri općine. Riječ je o općinama Primošten, Blato i Bednja. Ujedno, za otvoreno praćenje troškova uz pomoć naše iTransparentnosti odlučili su se Dječji vrtić Zibeljko u Bednji te Park prirode Velebit čime smo dobili ukupno pet novih korisnika.

iTransparentnost je moderno web rješenje koje omogućava automatiziran prikaz trošenja sredstava iz proračuna, jednostavno filtriranje i izvoz podataka te praćenje troškova po odabranim parametrima. Pridonosi boljem indeksu otvorenosti proračuna i jačanju povjerenja građana. Rješenje je u skladu s odredbama novog Naputka i lako je prilagodljivo za sve buduće izmjene.

iTransparentnost koristi više od 200 JLP(R)S

iTransparentnost također je jedna od 13 usluga koje nudi naša Platforma Otvoreno i istovremeno najtraženija usluga. Danas je koristi više od 200 jedinica lokalne i regionalne samouprave u Republici Hrvatskoj.

Platforma Otvoreno je web platforma koja osigurava dvosmjernu komunikaciju – između jedinice lokalne samouprave i građana koji u njoj žive. Županije, gradovi i općine kroz Platformu Otvoreno građanima osiguravaju bolju informiranost te im nude mogućnost uključivanja i aktivnog sudjelovanja u razvoju sredine u kojoj žive. Koje konkretno usluge nudi Platfoma Otvoreno možete potražiti OVDJE.

O transparetnosti poslovanja i zakonskim obvezama spram transparentnosti govorit ćemo i na našoj Konferenciji Panorama koja se održava od 27. do 29. rujna pa vas pozivamo da nam se pridružite i budete u pravo vrijeme na pravom izvoru informacija. Više o konferenciji 👉PANORAMA 2023.