LC platforma otvoreno - LIBUSOFT CICOM d.o.o.
LC Platforma otvoreno

LC PLATFORMA OTVORENO

digitalno • transparentno • dostupno

LC otvorene i transparentne županije, gradovi i općine

Web platforma za modernu i kvalitetnu komunikaciju s građanima

Građani vrlo često ne znaju što sve njihova županija, grad ili općina čini za njih u nasto­janju da osigura napredak i podigne životni standard. A, žele znati. Itekako im je važno kako se troši njihov novac, što se planira izgradi­ti, hoće li za svoju djecu imati perspektivne mogućnosti, kako će se razvijati i rasti njihova sredina u kojoj žive. Sve to treba im otvoreno reći. Jer, u županiji, gradu i općini s kojom razgovaraju, građani se osjećaju sigurno i sretno.

Digitalno – transparentno – dostupno

LC Platforma Otvoreno, jedinstveno je informatičko rješenje – web plat­forma koja građanima pruža niz elektroničkih usluga koje se odno­se na informiranje ili komunikaciju s gradskim službama, te uvid u funkcioniranje županije, grada ili općine. Otvorena i jednostavna za pristup putem in­terneta, ova platforma dostupna je putem računala, tableta i smar­tfona i građanima pruža sve servise na jednom mjestu

DEMO VERZIJA

Autentifikacija

Sigurnost je u digitalnom svijetu uvijek predstavljala jedan od najvažnijih izazova, a pogotovo zaštita identiteta i osobnih podataka. Zato se autentifikacija pristupa pojedinim modulima LC Platforme Otvoreno može provesti isključivo putem Nacionalnog identifikacijskog i autentifikacijskog sustava (NIAS). Građani, dakle, mogu pristupiti uslugama LC Platforme Otvoreno koristeći iste vjerodajnice kao za pristup Osobnom korisničkom pretincu eGrađana i to iz udobnosti vlastitog doma putem alata koji već koriste – eOsobna, internetsko bankarstvo poslovnih banaka, osobni certifikati, i dr.

LC Platforma Otvoreno

Otvorena web platforma na koju svaka županija, grad i općina mogu uključiti različite sadržaje i servise ovisno o informacijama koje želi pružiti svojim građanima

iČelnik

Moderna aplikacija koja čelnicima, pruža brz i jednostavan uvid u financije i stanje proračuna svoje županije, grada ili općine. iČelnik pridonosi donošenju kvalitetnih odluka i omogućava:
• praćenje realizacije proračuna
• kontrolu prihoda i rashoda
• uvid u troškove plaćanja
• uvid u stanje riješenosti predmeta građana
• praćenje relevantnih financijskih pokazatelja
Podaci su u realnom vremenu dostupni na bilo kojem smartfonu, tabletu ili računalu spojenom na internet

Što gradonačelnici kažu o LC Platformi Otvoreno

Platformu Otvoreni grad uveli smo s ciljem da našim građanima omogućimo slobodan pristup javnim informacijama, podignemo stupanj otvorenosti i transparentnosti, dodatno približimo građanima rad Gradske uprave, ali i uspostavimo modernu i kvalitetnu komunikaciju s našim građanima. Platforma koju smo uveli obuhvaća cijeli set funkcionalnosti koje u značajnoj mjeri nadograđuju naš dosadašnji način poslovanja, ali i podižu razinu kvalitete života naših građana.

Dario ZurovecGradonačelnik Grada Sveta Nedjelja

Kao i ranije, prednost dajemo našim domaćim rješenjima, uskladivim s hrvatskim zakonima i primjenjivim u hrvatskim poslovnim procedurama te smo u skladu s time ostvarili uspješnu suradnju s domaćom tvrtkom Libusoft Cicom. Meni, kao gradonačelniku, funkcionalnosti Otvorenog grada kompletno poslovanje podižu na još višu razinu, ali prije svega, našim sugrađanima značajno štede vrijeme i podižu kvalitetu života u Gradu.

Dario HrebakGradonačelnik Grada Bjelovara

Otvoreno poslovanje rasteretilo je naše službenike, ali i omogućilo našim sugrađanima puno lakši pristup informacijama. Svakodnevni porast korisnika Otvorenog grada, ali i pozitivni komentari koji nam svakodnevno pristižu dokazuju da su građani prepoznali našu inicijativu za kvalitetno i sveobuhvatno, a prije svega transparentno, vođenje financija grada.

Zlatko BabićGradonačelnik Grada Kutine

Uz pomoć partnerske tvrtke Libusoft Cicom našim smo sugrađanima osigurali potpunu vidljivost računa i troškova grada. Među prvima i prije zakonske obveze uveli smo web platformu Kastav-Otvoreni Grad kako bismo povećali transparentnost ulaganja gradskog novca. Sam cilj implementacije Otvorenog grada bio je dodatno otvaranje našim sugrađanima, omogućavanje pristupa javnim informacijama, podizanje stupnja otvorenosti te dodatno otvaranje rada Gradske uprave.

Matej MostaracGradonačelnik Grada Kastva

Kontaktirajte nas