Prethodni mjesec smo se osvrnuli na sve ono što smo postigli, naučili i ostvarili te smo promišljali o novim ciljevima i lekcijama. Vrijeme je da sve ono „staro“ ostavimo negdje iza granice i da s novom prtljagom, jednim praznim koferom krenemo skupljati nova postignuća, nove lekcije i iskustva.

Postavljanje ciljeva je središnji element fokusiranja na budućnost. Ciljevi nisu samo popis želja; oni su putokazi prema našem osobnom i profesionalnom uspjehu. Kroz postavljanje jasnih i mjerljivih ciljeva, stvaramo temelje za ostvarivanje svojih ambicija. Ciljevi nas motiviraju da prepoznamo svoje potencijale, pružajući nam smjer i svrhu u budućnosti.

Obećajmo sami sebi

Također, ne moramo se uvijek fokusirati na ciljeve, fokusirajmo se na obećanja – obećanja samima sebi da ćemo biti bolji, hrabriji, sazrijevati i težiti višim ciljevima. Obećanja nisu samo riječi jer svako obećanje koje kažemo samima sebi predstavljaju čin vjere u vlastite mogućnosti.

Dajmo malo mašti na volju, zamislimo da je Nova godina poput neispisanog romana čiji smo pisci mi sami. Neka svaka riječ koju napišemo bude odraz naših najboljih želja, snova i onih neostvarenih ciljeva. Neka svaki trenutak bude prilika za učenje, svaka prepreka prilika za jačanje, a svaki uspjeh prilika za slavlje.