Veoma smo zadovoljni što sve više naših korisnika koristi pune funkcionalnosti SPI Uredskog poslovanja, osobito kad je riječ o predlošcima, elektroničkoj pošti i e-potpisu te smo ponosni da smo omogućili ne samo zakonito postupanje već i značajan iskorak u modernizaciji postupanja javnopravnih tijela.

U tijeku je provođenje certifikacije svih naših korisnika na sustav za nadzor nad provedbom Zakona o općem upravnom postupku – ZUP IT, te će vezano uz to svi korisnici dobiti e-mail poziv s detaljima za provođenje postupka. ZUP IT omogućava izvješćivanje o stanju rješavanja upravnih te primjeni pojedinih instituta Zakona o općem upravnom postupku. To podrazumijeva redovnu razmjenu podataka iz aplikacije 223 i sustava za nadzor Ministarstva pravosuđa i uprave.

Certifikaciju prate i obuke

Uz ostale spojeve na državnu infrastrukturu, među kojima ističemo spoj na Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav (NIAS), Platformu za elektroničko potpisivanje Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva te spojeve na državne registre (MUP i EDIP), ZUP IT predstavlja još jednu snažnu potvrdu da smo spremni za izazove digitalne Hrvatske.

Naravno, certifikacija na ZUP IT bit će popraćena i obukama te pisanim uputama za rad. Ističemo da je s verzijom 6.70.06, čija je instalacija u tijeku, u aplikaciju ugrađen i izravan spoj na registar javnopravnih tijela Ministarstva pravosuđa i uprave koji se ažurira svakoga dana kako bi naši korisnici u svakom trenutku imali ažurne kontakte svih javnopravnih tijela u Hrvatskoj.

Libusoft Cicom svoj je sustav certificirao na ZUP IT još krajem prošle godine, a naši prvi korisnici bili su Općina Brinje i Bjelovarsko-bilogorska županija.