Prema Pravilniku o izmjenama i dopunama Pravilnika o porezu na dohodak (Nar. nov., br. 79/13.) obrazac JOPPD – Izvješće o primicima, porezu na dohodak i prirezu te doprinosima za obvezna osiguranja uveden je od 1. siječnja 2014. godine.

Obzirom na aktualnost ove teme naši konzultanti su pripremili za Vas radionicu napredne obuke sa svrhom edukacije obveznika ispostavljanja obrasca JOPPD na temu Promjene u JOPPD-u i ispravci plaća.

Cilj radionice:  Pokazati kako napraviti ispravak i dopunu JOPPD obrasca automatski iz obračuna plaće i drugog dohotka ili direktno u Sustavu izvješćivanja PU – 151. Pokazati dorade u aplikaciji Obračun plaća i drugog dohotka vezane uz izmjene Pravilnika o izmjenama pravilnika o porezu na dohodak i o doprinosima vezano uz JOPPD obrazac i isplate drugog dohotka, te rad u Putnim nalozima zbog prikaza troškova plaćenih dobavljaču od strane poslodavca u JOPPD obrascu. Educirati korisnike za rad s novim funkcionalnostima vezanim uz navedenu problematiku.

Datum održavanja radionice je 16.02. u Hotelu Panorama u Zagrebu. Planirano trajanje radionice je od 09:00 do 15:00 sati.

Predviđeni program rada radionice je:

 • Otvaranje radionice i izlaganje plana rada
 • Najčešći razlozi zbog kojih želite raditi ispravke JOPPD-a i obračuna plaće
  •   Naknadno priznata ozljeda na radu
  •   Naknadno ustanovljena kriva uplata doprinosa za volontere
  •   Isplaćen previsoki iznos
  •   Isplaćen premali iznos
  •   Izvršena isplata nekome kome nije trebala
 • Izmjena Pravilnika o porezu na dohodak i izmjena Pravilnika o doprinosima vezano uz punjenje JOPPD obrasca i pripremu zbrojnih naloga
  •  Potrebne postavke u aplikaciji Obračun plaća i naknada i u aplikaciji Putni nalozi

Na kraju radionice imate mogućnost postaviti pitanja te saznati rješenje vašeg problema iz diskusije sa drugim polaznicima radionice ili od predavača. Također možete postaviti pitanja koja nisu vezana uz temu radionice pa će vam se odgovoriti u zasebnim konzultacijama ili u pisanom obliku na vaš mail.

NAPOMENA:

Cijena napredne radionice za jedan dan je 560,00 kn + PDV (700,00 kn s uključenim popustom od 20%) po sudioniku/radionici. Plaćanje se vrši po ispostavljenom računu nakon održane napredne obuke – radionice.

Premium korisnici prema Općim uvjetima poslovanja, usluga 21., imaju pravo na besplatne napredne obuke – radionice za neograničen broj korisnika. 

Ukoliko se odlučite sudjelovati na radionici, molimo Vas da najkasnije do 12.02.2015. godine u 12:00 sati  izvršite prijavu sudionika putem priložene PRIJAVNICE. Prijaviti se možete isključivo putem web-a (priložene PRIJAVNICE).

Napomena: obzirom da je broj sudionika ograničen, u slučaju prijave za sudjelovanje a ne pojavljivanja i neotkazivanja u minimalnom roku od 48 sati, naplaćuje se kotizacija u punom iznosu.

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte na telefon 01/6599-555 ili e-mail info@spi.hr.