Ovih smo dana završili još jedan veliki projekt i to izvan granica RH. Riječ je o projektu upravljanja imovinom koji su naši stručnjaci realizirali u odličnoj suradnji s Gradom Tuzlom u Bosni i Hercegovini. Ponosni smo na činjenicu da se time i Tuzla pridružila jedinicama lokalne i regionalne samouprave u Hrvatskoj i inozemstvu, koje su naša rješenja te znanje naših stručnjaka prepoznali kao značajnu vrijednost za unaprjeđenje svog poslovanja.

Tuzla će tako od sada imovinom upravljati uz pomoć našeg Registra nekretnina te Geoinformacijskog sustava. Jednako tako, u sklopu projekta naši su stručnjaci održali niz edukacija i obuka kojima su obuhvatili metodologiju upravljanja imovinom, uključujući između ostalog definiranje portfelja, klasifikaciju imovine, procjenu vrijednosti nekretnina, izvještavanje, financijsku analizu, te druge važne segmente za kvalitetno upravljanje imovinom. Na posljednjoj održanoj radionici polaznicima smo dodijeli certifikate za rad te im dali im smjernice za izradu dugoročnog plana upravljanja imovinom.

Povećanje prihoda i do 30 posto

Uvedeni pristup upravljanja imovinom za cilj ima poboljšati finansijsku situaciju lokalne samouprave, optimizirajući korištenje imovine i omogućavajući bolje pružanje usluga zajednici. Podsjetimo, zahvaljujući tehnološkim rješenjima sustavno upravljanje imovinom može povećati prihode proračuna i do 30 posto zbog čega su kvalitetni alati u radu te znanje o upravljanju imovinom iznimno važni.

Uz Registar nekretnina te Geoinformacijski sustav i PRLS konzultantske usluge u LC-u za kvalitetno upravljanje imovinom nudimo i izradu godišnjih planova te strategija upravljanjem imovinom. Više informacija o našim rješenjima i uslugama možete pronaći na web stranici namjenjenoj upravljanju imovinom, a našim stručnjacima možete se obratiti i putem mail adrese info@spi.hr.