U Narodnim novinama 73/17 objavljen je Zakon o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona čiji se pojedini članci odnose na isplatu plaće te su stupili na snagu 03.08.2017. godine.
 
U članku 21. Zakona izmijenjen je članak 173. Ovršnog zakona, kojim su propisana ograničenja ovrhe kada se ovrha provodi na plaći ovršenika koji prima plaću koja je manja od prosječne neto plaće u RH. 
 
Prema novim izmjenama za plaću manju od prosječne neto plaće u RH izuzet je iznos u visini tri četvrtine plaće ovršenika, ali ne više od dvije trećine prosječne neto plaće. To se odnosi na zaposlenike koji imaju neto plaću između 5.034,68 i 5.664,00.
Izmjene se odnose na one korisnike koji u svojim obračunima imaju korištenje:
  • Zaštićenog računa na zaposlenom
  • Obračunavaju ovrhe prema tipovima ovrha
I utječe na one zaposlene koji imaju plaću manju od prosječne neto plaće u RH i to za tipove ovrha od suda, javnog bilježnika i razne suglasnosti o zapljeni plaće. 
Dorade u LC aplikaciji Plaće i naknade napravljene su i proslijeđene korisnicima koji su se javili da isplaćuju plaću od stupanja na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona. 
 
Korisnici koji imaju potrebu za nadogradnjom sustava a da koriste ili žele krenuti sa korištenjem automatike izračuna ovrha na plaći i zaštićenih računa na plaćama mogu nam se javiti na broj telefona 01/6599-555 ili putem e-maila info@spi.hr.
 
Isto tako u Narodnim novinama 73/17 objavljen je i novi izmijenjeni Pravilnik o sadržaju i načinu vođenja evidencije o radnicima u kojem se regulira sadržaj i način vođenja evidencije o radnicima i njihovom radnom vremenu. Pravilnik stupa na snagu sa 01.09.2017. godine.
 
Pravilnikom je promijenjen obvezni sadržaj evidencija o radnicima, dopunjeno je za vrijeme koje se evidentira za neplaćeni dopust, rodiljni i roditeljski dopust i korištenja drugih prava u skladu s propisima, promijenjena je obveza evidentiranja korištenja dnevnog i tjednog odmora za određene kategorije radnika ovisno o rasporedu radnog vremena (oni kojima je radno vrijeme raspoređeno u jednakom trajanju i rasporedu po danima poslodavac nije dužan evidentirati podatak o satima korištenja dnevnog i tjednog odmora). 
 
Također uvedena je obveza inozemnih poslodavaca za vođenje evidencije o upućenim radnicima na rad u drugu državu, a nastale su i izmjene kod evidencije za izdvojeno mjesto rada (smanjen broj podataka koji se vode u odnosu na ostale zaposlenike).