Kako se bliži kraj godine približavaju se i izazovi u računovodstvu zbog čega smo odlučili organizirati seminar na kojem ćemo korisnicima proračunskog računovodstva približiti problematiku vezanu uz izračun rezultata poslovanja. Učinit ćemo to kroz kroz primjere zakonske korekcije i raspodjele rezultata.

Datum održavanja: 29.11.2022.

Vrijeme održavanja: 09:30 – 15:00 h

Lokacija: Velika školica LC Zagreb, Remetinečka cesta 7, 10 020 Zagreb

Predavač: Maja Štargl Ugljar

Sadržaj:

Nakon što su svi poslovni događaji proknjiženi, financijska usklađenja napravljena, preostaje nam izračun rezultata. Proračunsko računovodstvo je po pitanju rezultata specifično iz razloga što se rezultat, osim po kategorijama, mora izračunati i po izvorima financiranja. Nakon što je napravljen zaključak godine preostaje zakonska korekcija temeljem Pravilnika o proračunskom računovodstvu i računskom planu.

S obzirom na zakonska ograničenja za izvršenja proračuna, potrebno je odraditi korekciju rezultata. Zakonska korekcija rezultata je obvezna i utječe na rezultat za tekuću godinu. Raspodjela rezultata radi se u tekućoj godini za rezultat prethodne godine i utječe na rezultat iz početnog stanja. Raspodjela rezultata izvršava se sukladno Odluci o raspodjeli rezultata. Na radionici će se obraditi problematika izračuna rezultata kroz primjere zakonske korekcije i raspodjele rezultata.

NAPOMENA

Cijena za sudjelovanje – iznosi po sudioniku 2.400,00 kn + PDV
Za korisnike LC SPI rješenja – cijena po sudioniku iznosi 1.200,00 kn + PDV

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte na telefon 01/6599-555 ili e-mail info@spi.hr

PRIJAVNICA