Veliki broj zainteresiranih okupio se petak u zagrebačkom hotelu Antunović kako bi prisustvovali specijalističkom seminaru na temu procjena vrijednosti nekretnina i naknada za izvlaštenje. Seminarom, kojem je pokrovitelj bilo Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, obrađene su aktualne i zanimljive teme iz područja procjene vrijednosti nekretnina kako u postupcima izvlaštenja tako i u drugim postupcima u kojima naše jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave raspolažu imovinom u svom vlasništvu.

Tako se između ostalog, raspravljalo o uputama i pregledima procjembenih elaborata, o posljedičnim gubitcima, pravilnom izvođenju koeficijenata za prilagodbu troškovne vrijednosti, alternativnim rješenjima za procjenu vrijednosti obiteljskih kuća.

Sudionici seminara su žustro raspravljali i o neujednačenoj praksi postupanja kao i proturječnim uputama različitih nadležnih državnih tijela. Koliko je zanimljivo bilo, svjedoči i činjenica da je trajanje samog seminara produženo gotovo sat i pol duže od planiranog termina.

Galeriju sa seminara možete pogledati u nastavku.