Objavljeno 11.04.2018.

Na konferenciji za medije, održanoj 10.04.2018. u Zagrebu, predstavili smo iČelnik – IT rješenje koje čelnicima županija, gradova i općina služi kao potpora u donošenju odluka. Prisutni novinari i predstavnici medija s velikim su zanimanjem pratili predstavljanje što potvrđuju i brojna pitanja koja su postavili ali i brojne objave koje su uslijedile. iČelnik je krenuo u punu primjenu i već se koristi u nekoliko hrvatskih gradova. Među prvima su ga još u testnoj fazi koristili Virovitica, Rab, Kutina, Mali Lošinj, a grad Sisak je prvi korisnik. Hrvatski župani, gradonačelnici i načelnici sada na raspolaganju imaju moderan softverski alat koji pruža brz uvid u stanje poslovanja i rezultate upravljanja financijama. iČelnik je moderan softver koji se tako i koristi: podaci su u realnom vremenu dostupni na bilo kojem smartfonu, tabletu ili računalu spojenom na internet.
Ovo je prva i jedina takva aplikacija na našem tržištu i u regiji. Čelnicima zorno daje uvid u promet i stanje novčanih sredstava; naplatu, promjene i stanje potraživanja, kao i usporedbu podataka s rezultatima i stanjem iz prijašnjih obračunskih razdoblja – jer prikaz trenda olakšava donošenje kvalitetnih odluka. Preduvjet za korištenje iČelnika su strukturirane i uređene baze podataka, digitalizirano poslovanje i međusobna povezanost svih LC softverskih aplikacija.
Digitalizacija vodi efikasnijem, transparentnijem i bržem poslovanju što pridonosi kvaliteti i boljem standardu života građana. Očito je došlo vrijeme u kojem će oni koji se brže digitaliziraju i prihvate prednosti koje nudi tehnologija brže i prednjačiti svojim rezultatima.