Vezano za obavijest Porezne uprave o obvezi predavanja novog obrasca „Pregled tuzemnih isporuka s prijenosom porezne obveze“, obavještavamo korisnike koji su obveznici predaje PPO obrasca 2013/2014 da je obrazac spreman za formiranje izravno iz aplikacije Obračun PDV-a.
 
Podsjećamo da se  obrazac PPO – 2013/2014 ne podnosi u slučaju da pravna ili fizička osoba nije isporučivala dobra ili usluge iz članka 75. stavka 3. Zakona u razdobljima za koje se navedeni obrazac podnosi.
 
Primjerice ukoliko porezni obveznik u razdoblju od 01.07. do 31.12.2013. g. nije obavljao isporuke iz članka 75. stavka 3. Zakona tada ne podnosi Obrazac PPO – 2013/2014 za navedeno razdoblje.
 
Ukoliko do sada niste ručno popunili podatke u e-Poreznu molimo da nam se javite kako bi dobili potrebnu nadogradnju te na taj način PPO obrazac  možete izravno preko XML datoteke učitati  u e-Poreznu.
 
Priprema novog PPO obrasca radi se na ekranu za obračun PDV-a unutar aplikacije 193 – Obračun PDV-a.
 
Potrebno je kliknuti na gumb  „Priprema PPO obrasca“ i otvara se ekran na kojem se nalaze opcije za ispis PPO obrasca i formiranje XML datoteke.
 
Nakon provjere podataka na obrascu potrebno je kreirati XML datoteku, prijaviti se na servis e-Porezna i napraviti uvoz datoteke za PPO obrazac na standardni način kao i za sve ostale obrasce u okviru e-Porezne.