Porezna uprava na svojim stranicama izvještava, a i izravnim obavijestima na mail adrese obveznika fiskalizacije u zadnjih nekoliko tjedana javlja da u svibnju 2020. godine ističe valjanost poslužiteljskog certifikata Porezne uprave cis.porezna-uprava.hr koji se koristi u produkcijskoj okolini sustava fiskalizacije.

Novi poslužiteljski certifikat će se u četvrtak 21. svibnja 2020. godine u 5:00 sati implementirati na strani sustava Porezne uprave.

Obveznici fiskalizacije će javni ključ novog certifikata moći početi preuzimati prije njegove zamjene, već od 30. travnja 2020. godine kroz FINA tražilicu certifikata ili na Internet stranici Porezne uprave.

Potrebno je pojasniti da se ovdje radi o izmjeni poslužiteljskog certifikata koji se koristi za kontrolu u postupku fiskalizacije podataka, ne radi se o aplikativnom certifikatu koji je u vlasništvu obveznika fiskalizacije. Certifikat je potrebno preuzeti sa stranica FINA ili Porezne uprave, spremiti na neku lokaciju na svom računalu i u parametrima fiskalizacije napraviti uvoz novog certifikata na mjesto staroga.

Svi korisnici LC aplikacija koji su ujedno i obveznici fiskalizacije dobit će detaljne upute na koji način se može skinuti novi poslužiteljski certifikat i implementirati izmjena u aplikaciji u kojoj se fiskalizacija provodi.