Porezna uprava je danas objavila obavijest za sve korisnike sustava ePorezna, da je u produkciju puštena nova verzija aplikacije te je ponovno dostupna usluga dostave i provjere JOPPD obrasca. Nova verzija sadrži dodatne kontrole iznosa i proširenje A strane  JOPPD obrasca vezano za podatak o doprinosima za zapošljavanje prema poduzetničkoj plaći, proširenje šifrarnika B strane u polju „Šifra općine/grada, prebivališta/boravišta te provjeru slijednosti rednih brojeva na B strani. Nova verzija podržava prethodno objavljene verzije XML shema PDV-S obrasca,  JOPPD obrasca i formata sloga tekstualne datoteke JOPPD obrasca.

Ovim putem LC želi obavijestiti sve svoje korisnike da navedene izmjene postojeće XML sheme utječu samo na korisnike koji isplaćuju poduzetničku plaću. Za sve ostale korisnike nova shema nema utjecaja, te mogu uredno nastaviti sa radom na postojeći način bez potrebe za nadogradnjom LCSPI sustava.

Korisnici koji isplaćuju poduzetničku plaću neka nam se jave pa će dobiti nadogradnju sustava kada završimo sa izmjenama.