U Vinkovcima će se 13. listopada održati 16. Koordinacija grado/načelnika – Učinkovita organizacija JLS. Tradicionalno okupljanje i ovaj put organiziraju Libusoft Cicom i Udruga gradova, koji su zanimljivim programom obuhvatili sve relevantne teme i najnovije informacije značajne za rad vodećih ljudi općina i gradova, ali i rad samih jedinica lokalne samouprave.

Među brojnim temama značajno je za istaknuti onu vezanu uz promjene koje donosi nova Uredba o uredskom poslovanju, osvrt na prvih mjesec dana suživota s eurom, izazove u području naplate i otpisa gradskih i općinskih prihoda, ali i primjerice financijski udar koji se očekuje u lokalnim jedinicama kao posljedica novog Zakona o socijalnoj skrbi. Riječi će biti i o preporukama Državnog ureda za reviziju, ali i o problemima vezanim uz kadroviranje.

Prijave do 6. listopada

Sve su to teme za koje se očekuje da će privući čelnike s područja Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije. Sudjelovanje na Koordinaciji besplatno je za sve predstavnike jedinica lokalne samouprave.

Koordinacija će se održati u vinkovačkom hotelu Slavonija s početkom u 10 sati, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem niže navedene online prijavnice do 6. listopada 2022.


PRIJAVNICA: