Veliki broj lokalnih čelnika u četvrtak se okupio na tradicionalnoj, ovaj put 16. Koordinaciji grado/načelnika – Učinkovita organizacija JLS u Vinkovcima. Koordinaciju je u hotelu Slavonija ispred Grada kao pokrovitelja skupa otvorio zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić, a prisutni su potom tijekom različitih predavanja LC-ovih stručnjaka doznali sve aktualnosti relevantne za njihov rad.

Brojne zanimljive teme

Riječi je ponajviše bilo o novoj Uredbi o uredskom poslovanju i onome što ih vezano uz to čeka, ali i o dosadašnjem suživotu s eurom te njegovoj primjeni u postupcima javne nabave bez proceduralnih javnih grešaka. O tom dijelu govorili su našu stručnjaci Vedran Padovan i Nataša Opačić. LC-ovi pravni stručnjaci Vilma Plavčić i Vedran Vukobrat govorili su o imovinskoj problematici gradova te novom Zakonu o socijalnoj skrbi kao udaru na financijske i administrativne kapacitete gradova i općina.

Zamjenik gradonačelnika Josip Romić

 

No, otvorili su i pitanja vezana uz naloge i preporuke Državnog ureda za reviziju te ono ključno kadrovsko – mogu li JLS privući i zadržati kvalitetne ljude?

Jesenski skup, koji su organizirali Libusoft Cicom i Udruga gradova, i ovaj put je dokazao da je razmjena iskustava kroz neposredan kontakt i druženje od izuzetne važnosti i koristi za svakog sudionika.