U srijedu i četvrtak su u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Poreču održane radionice na kojima su obrađene promjene u proračunskim klasifikacijama.Kao što smo najavili prošli tjedan, osim u Zagrebu, ovaj tjedan Proračunske radionice održali smo i u Poreču gdje nam se pridružio dobar dio naših istarskih korisnika.

Osim novog načina izrade plana proračuna, bilo je dosta govora i o Lokalnoj riznici 2 (Lokalna riznica proračunskih korisnika) kroz koji se automatski razmjenjuju informacije između računovodstva Jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i računovodstva proračunskih korisnika koji se financiraju iz sredstava nadležne JLP(R)S.

Konkretno to znači da se plan proračuna JLP(R)S koji se odnosi na proračunskog korisnika izravno s web-a preuzima u računovodstvo proračunskog korisnika, ulazni računi u računovodstvu korisnika se povezuju s Lokalnom riznicom bez potrebe ponovnog prekucavanja istih podataka u Zahtjev za sredstvima, proračunski korisnik s web-a automatski dobiva povratne informacije (verifikacija prihvaćenih rashoda, učitavanje izvoda), omogućeno je praćenje knjiženja rashoda prema poziciji plana JLP(R)S i poziciji internog financijskog plana, itd.

Od 17.12. nastavljamo dalje s radionicama u LC školici u Zagrebu, a zbog iznimno velikog interesa korisnika koje nismo mogli sve primiti u našima prostorima tijekom prosinca, radionice će se nastaviti održavati tijekom siječnja u Novoj Godini.

Prva radionica će biti održana 08.01.2008., a za sve dodatne informacije oko rada u sljedećoj godini možete se obratiti koordinatoru radionica, g. Igoru Prpiću, voditelju odjela korisničke podrške na igor.prpic@spi.hr ili pozivom na 01 6599 555.