Datum održavanja 28.05.2020. u 10 sati
Predavač: Vedran Vukobrat, Pravni savjetnik – konzultant, LIBUSOFT CICOM d.o.o.

Iako su u žarištu pažnje jedinica lokalne samouprave različita oslobođenja pravnih subjekata na njihovom području od niza javnih davanja, a uvijek aktualna problematika prisilne naplate diskretno je preselila u drugi plan, ista i dalje predstavlja jedno od najsloženijih područja rada u poslovanju naših gradova i općina. Uvažavajući trenutnu situaciju, razumno je, nažalost, očekivati kako će dio obveznika različitih javnih davanja imati ozbiljnih poteškoća, dok će neki poslovni subjekti biti prisiljeni privremeno ili trajno obustaviti svoje poslovanje.

Nadalje, sasvim je izgledno kako će operativna provedba niza navedenih oslobođenja u većoj ili manjoj mjeri utjecati na učinkovitost naplate prihoda, i to na način da će dodati jednu novu dimenziju već postojećoj kompleksnosti rada i postupanja u tom smislu.

Stoga smo, nastavno na upite naših korisnika te uvažavajući određene postojeće, ali i predvidive dvojbe u odnosu na predmetno područje, odlučili putem ovog webinara obraditi i osvrnuti se na sljedeće teme:

  • zastara i otpis postojećih i starih potraživanja u skladu s odredbama važećeg Općeg poreznog zakona
  • predstavljanje, utjecaj i odgovarajuća primjena novih zakonskih odredbi u području prisilne naplate javnih davanja u nadležnosti JLS
  • utjecaj oslobađanja od obveze javnih davanja na evidentiranje i posljedičnu prisilnu naplatu prihoda
  • kratki osvrt na obvezu naplate naknade za uređenje voda.

Naravno, iako je svako proljeće već nekoliko godina rezervirano za seminare u okviru kojih su naši stručni predavači izlagali o različitim temama koje čine složeno, široko i slojevito područje prisilne naplate, trenutna situacija nas je samo privremeno prisilila da navedeni seminar pomaknemo za neko buduće razdoblje. Stoga, naše predavače i aktualne teme u vezi (prisilne) naplate možete očekivati u punom sastavu po proteku koronakrize, a do tada ćemo i dalje davati sve od sebe kako bismo vas redovito informirali o svim relevantnim okolnostima od utjecaja na učinkovito i zakonito poslovanje.

 


UPUTE ZA PRIJAVU I PRISTUPANJE WEBINARU

  • Potrebno je ispuniti online prijavnicu (navesti točne i potpune podatke). Sustav će automatski potvrditi zaprimanje.
  • Uplatiti kotizaciju (Bez uplate kotizacije nije moguć pristup webinaru. LC korisnici kotizaciju mogu uplatiti i nakon održanog webinara)
  • Dostaviti potvrdu o uplaćenoj kotizaciji LC-u (mail: info@spi.hr)

Dan prije webinara (najkasnije na dan održavanja do 2 sata prije početka), dobit ćete mail s poveznicom putem koje možete pristupiti webinaru.

 

KOTIZACIJA
Kotizacija za webinar po sudioniku iznosi:
400,00 (320,00 kn + PDV) po osobi za korisnike LIBUSOFT CICOM-a
800,00 (640,00kn +PDV ) po osobi
Prijavite se najkasnije do 27.05. 2020. u 14:00 sati putem priložene ONLINE PRIJAVNICE

Kotizaciju za sudjelovanje molimo uplatite zaključno s 27.05. 2020. godine na račun tvrtke LIBUSOFT CICOM d.o.o. IBAN HR4123600001101337826, a potvrdu o uplati molimo pošaljite na e-mail prodaja@spi.hr.
Pod model plaćanja navesti 00 41634-OIB korisnika, a u opis točan naziv i datum webinara.
Postojeći LC korisnici kotizaciju mogu uplatiti i nakon održanog webinara po ispostavljenom računu.

Ukoliko je potrebno na računu navesti broj narudžbenice, molimo da nam isti dostavite najkasnije na dan održavanja edukacije na e-mail fakturiranje@spi.hr.

U cijenu webinara uključeni su prezentacija u pdf formatu i video zapis webinara.
Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte na telefon 01/6599-555 ili e-mail info@spi.hr.

Upute za ulazak i sudjelovanje na LC WEBinaru (PDF)


PRIJAVNICA: