Velika interna konferencija LC Tech Day na kojoj smo okupili sve pripadnike IT sektora i zaljubljenike u tehnologiju održana je u petak u zagrebačkom hotelu Antunović. Oko 130 sudionika i 30 predavača taj je dan imalo priliku učiti i razmjenjivati iskustva, sve s ciljem unaprijeđenja znanja, poslovanja te zadovoljstva naših klijenata. Konferenciju su otvorili direktor Libusoft Cicoma Marko Ignjatović te direktorica Sektora poslovnih rješenja Sandra Ban.

“Ovo je već 16 Tach Day koji organiziramo i drugi po redu u kojem okupljamo sve kolege unutar IN2 Grupe”, kazao je Marko Ignjatović prisjećajući se početaka konferencije te ističući značaj daljnjeg razvoja tehnologija. “Naši se produkti baziraju na tehnologiji, moramo se razvijati. Tehnologija je sve naprednija i naše znanje je sve veće, a znanje je neotuđivo”, dodao je pozivajući sudionike na učenje. “Cilj nam je poboljšati stručne vještine kako bismo ih mogli primijeniti u praksi. Jednako tako zahvaljujući radionicama možemo izraditi zajedničke alate te izmjenjivati iskustva. Upravo ta razmjena znanja i iskustva naša je vizija za ovu godinu”, kazala je Sandra Ban.

Čime smo se sve bavili na Tech Dayu?

Kako bi razmjenjivali znanje i iskustvo sudionici LC Tech Daya tijekom petka su imali priliku slušati 16 različitih predavanja, te sudjelovati na tri “hands-on” radionice te tri okrugla stola. Kako se nositi s Ransomwareom, otrgnuti se iz mreže socijalnog inženjeringa i uhvatiti korak s globalnim trendovima u Cyber sigurnosti, kako organizirati development tim, zašto je Doker 101 uzbudljivo putovanje ili koje su ključne funkcionalnosti koje omogućuju učinkovitu virtualizaciju servera – samo su neka od brojnih pitanja na koje smo dali odgovore tijekom predavanja.

Polaznici “hands-on” radionica učili su kako moćni alat kao što je Power Automate može preuzeti sve od testiranja aplikacija do upravljanja e-mailovima, pretvarajući svakodnevne zadatke u efikasne tokove rada, što učiniti kad aplikacija sporo radi te kako riješiti problem, a upoznali su se i s Arduino kompatibilnom pločom hrvatske proizvodnje (Dasduino). Tijekom okruglih stolova sudjelovali su u kodnoj debati, tražili najbolji način kako si olakšati posao tijekom migracije baze podataka te raspravljali o problematici legacy koda.

Kako smo se zabavljali i družili?

LC Tech Day iskoristili smo i kao priliku za podjelu diploma polaznicima SQL Akademije, kojom smo u proteklih nekoliko mjeseci obuhvatili kolege iz cijele grupacije. Konferencija je ujedno bila prilika i za druženje i upoznavanje, ali i za zabavu. Tako su polaznici imali prigodu ući u virtualni svijet i igrati se, ali i sudjelovati u natjecanju Mario Kart 8 te osvojiti nagrade.

Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali na LC Tech Dayu, posebice predavačima i voditeljima radionica, kako iz Libusoft Cicoma tako i iz ostalih dijelova IN2 Grupe te vanjskim kolegama, što su svojim stručnim znanjem i iskustvom doprinijeli kvaliteti našeg rada. Vjerujemo da će nam sve ono što smo naučili dobro doći u praksi te pridonijeti kvaliteti našeg rada i zadovoljstvu naših korisnika. I naravno već se sada veselimo idućem susretu u 2025.!

Veliku galeriju s LC Tech Daya možete pogledati 👉Ovdje!