Javna uprava u Republici Hrvatskoj u postupku je transformacije u e-upravu.

E-uprava, digitalizacija, dostupnost i transparentnost… pojmovi su kojima se sve češće opisuje razvoj uprave, no iza tih pojmova krije se cijeli niz radnji koje iz samog temelja mijenjaju način postupanja javnopravnih tijela.

E-uprava je puno više od dostupnosti informacija na internetskim stranicama i komunikacije elektroničkim putem, ona predstavlja proces gdje se korištenjem informacijsko-komunikacijske tehnologije unaprjeđuje funkcioniranje samog tijela te otvara poslovanje uprave i omogućuje pružanje usluge građanima na razini koja do sada nije bila moguća.

Svjedoci smo svakodnevnog razvoja pravnog okvira, poput Općeg poreznog zakona, Ovršnog zakona, najavljenih izmjena Zakona o općem upravnom postupku i mnogih drugih, koji digitalni postupak ne nudi više samo kao mogućnost, već isti nameće kao obvezni način postupanja. Slijedom navedenog nameće se pitanje što li se sve od tijela javne vlasti traži i jesmo li spremni za novu eru postupanja kako u komunikaciji sa strankama tako i u komunikaciji tijela međusobno.

Na primjeru više pravnih propisa iz raznih područja postupanja prikazat će se korištenje novih alata poput e-potpisa i digitalnih obrazaca te izazovi koji se nameću prilikom korištenja istih.

Naposljetku, nezaobilazan je osvrt na prijedlog nove Uredbe o uredskom poslovanju i Pravilnika o upravljanju dokumentiranim i arhivskim gradivom izvan arhiva koji iz temelja mijenjaju pristup nastanka, obrade i čuvanja dokumentacije koja više neće imati svoju fizičku formu.

Teme predavanja: Kroz pregled pravnih propisa istaknut ćemo koje nam prednosti nosi digitalna transformacija te koji su izazovi koje ista nosi.

Kome je namijenjena edukacija: Državna tijela, županije, gradovi, općine (primarno) komunalna poduzeća, vrtići i sl. (sekundarno).

Cilj edukacije: Cilj edukacije je pružiti širu sliku prednosti i izazova koje nam nosi e-uprava.

Datum održavanja: 11.06.2021., u trajanju od 10:00 do 12:00 sati
LC WEBinar održat će se putem aplikacije Zoom.

 


UPUTE ZA PRIJAVU I PRISTUPANJE:
Potrebno je ispuniti online prijavnicu (navesti točne i potpune podatke). Sustav će automatski potvrditi zaprimanje.
Dan prije edukacije (najkasnije na dan održavanja do 2 sata prije početka), dobit ćete mail s poveznicom putem koje možete pristupiti na edukaciju.

NAPOMENA:
Cijena za sudjelovanje na konzultantskom online savjetovanju iznosi 1.000,00 kn + PDV po sudioniku.
Za korisnike LC SPI rješenja cijena po sudioniku iznosi 500,00 kn + PDV.

Plaćanje se vrši po ispostavljenom računu nakon održanog događanja.
Premium korisnici prema Općim uvjetima poslovanja, usluga 25., imaju pravo na konzultantsko savjetovanje – seminar za jedan „polaznik/dan“ mjesečno na svakih 10.000 kn iznosa za mjesečno održavanje.
Ako je potrebno na računu navesti broj narudžbenice, molimo da nam isti dostavite najkasnije na dan održavanja edukacije na e-mail fakturiranje@spi.hr.
Obzirom da je broj sudionika ograničen, u slučaju prijave za sudjelovanje, a ne pojavljivanja i neotkazivanja bez obavijesti:
– u minimalnom roku od 48 sata prije termina održavanja, naplaćuje se kotizacija u iznosu 50% od navedene vrijednosti edukacije
– u minimalnom roku od 24 sata prije termina održavanja, naplaćuje se kotizacija u punom iznosu.

U cijenu konzultantskog savjetovanja uključeni su radni materijali.
Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte na telefon 01/6599-555 ili e-mail info@spi.hr.


PRIJAVNICA:

    Možete se prijaviti još 95 puta.