Pokrenuli smo nešto posve novo – trodnevne LC ŠKOLE, edukacijske programe namijenjene svima koji žele savladati osnove znanja koja im svakodnevno trebaju, a nikad nisu imali priliku naučiti ih brzo i sistematično i još na pravim primjerima iz prakse. Prvu LC Školu Obračun plaće i drugog dohotka za početnike, održala je Fani Ptiček od 21. do 23. listopada 2019. a Osnove proračunskog računovodstva upravo vodi Maja Štargl Ugljar. U tijeku je treći dan edukacije  – popunjena do posljednjeg mjesta LC Škola odvija se u punoj koncentraciji.

 

Da podsjetimo, LC Škola Obračun plaće i drugog dohotka za početnike namijenjena je svima koji žele naučiti kako obračunati doprinose i porez, što je PK kartica, što osobni odbitak, kako voditi evidencije radnog vremena, što je plaća u naravi, kako obračunati naknade za godišnji ili bolovanje… Sve to u LC Školi uči se na primjerima iz prakse koje smo prikupili kroz sve godine rada s korisnicima.
LC Škola Osnove proračunskog računovodstva namijenjena je svima koji žele naučiti osnove proračunskog planiranja, uputiti se u sustav proračunskih klasifikacija, knjižiti osnovne proračunske procese i pripremiti financijske izvještaje. Idealna je za računovođe početnike u proračunskom računovodstvu, ali i za pročelnike JLS koji žele znati više o evidencijama u proračunskom računovodstvu na operativnoj razini.
Polaznici koji su prošli kroz edukacije imali su samo riječi pohvale pa zaključujemo da je ovakva forma edukacije dobrodošla. Zbog velikog interesa već smo objavili još jedan termin za prosinac.
Više o LC ŠKOLI.