Prošlog tjedna je u Gradu Poreču predstavljena platforma Otvoreni grad koja će građanima osigurati pristup kvalitetnim i relevantnim informacijama.

Prošlog tjedna, 21.1.2022., je u Gradu Poreču održana pressica, na kojoj su Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, pročelnik za opću upravu Darko Saftić i pročelnica za financije Tatjana Matošević predstavili platformu Otvoreni grad, koja predstavlja značajan iskorak u transparentnosti, ali i digitalizaciji rada gradske uprave.

Na platformi su trenutno dostupne funkcionalnosti iTransparentnost – funkcionalnost koja na dnevnoj bazi daje pregled svih isplata iz Proračuna grada, a isplate se prikazuju od početka godine pa nadalje, te Financijske kartice – siguran i diskretan online servis koji omogućava uvid u osobne račune, a putem kojeg je upravljanje osobnim financijama, koje se odnose na obveze prema gradu, jednostavno i brzo.

Poreč se oduvijek trudi biti lider u mnogim područjima. I dok smo u društvenim i komunalnim djelatnostima te zelenim projektima svakako predvodnici, smatramo da je potrebno početi raditi dodatne iskorake po pitanju digitalizacije same gradske uprave. Tu prije svega mislim na usluge koje su tu kako bi olakšale građanima korištenje usluga, a tu je, naravno i transparentnost. Ova aplikacija koju danas predstavljamo je rezultat godine dana rada više odjela., rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Pored trenutno dostupnih funkcionalnosti, već sada se radi na unaprjeđenju platforme, a napravljen i je i značajan iskorak na području digitalizacije procesa oko e-računa te se pokreće usluga za slanje mail-računa prema pravnim subjektima.