Ako vam se čini da čujete kucanje po vratima, nemojte se iznenaditi ugledate li euro s druge strane. Malo šale, ali da, euro nam je opasno pred vratima i moguće da vam se čini da se sve dogodilo preko noći, no budite sigurni da LC tim već mjesecima predano radi na tome na tranzicija prođe što je glađe moguće. Još ćemo samo malo dodatno zasukati rukave, i prema našim procjenama, do 1.8.2022. svi naši korisnici dobit će verziju programa koja omogućava dvojni iskaz cijena tamo gdje je to neophodno, kao i mogućnost planiranja u eurima za 2023. godinu. Također, jedan cijeli tim naših vrijednih zaposlenika radi na tome da do prosinca 2022. imamo dostupnu verziju koja će na prijelazu godine 2022. – 2023. preračunati u eure sve kunske iznose koji se prenose iz godine u godinu, kao i preračunati kune iz starih ‘kunskih’ godina u eure prilikom ispisa ‘izvješća kroz godine’.

Kako bismo bili sigurni da će sve biti pokriveno do najsitnijih detalja i da sve vaše potrebe budu zadovoljene, pazimo da je sve usklađeno s javno objavljenim dokumentima poput: Nacionalnog plana zamjene hrvatske kune eurom, odgovorima na pitanja s javnog savjetovanja o tom planu, te informacijama koje dobivamo s relevantnih adresa. Kao i uvijek, nećemo dopustiti da nas iznenadi neki potencijalni dodatni posao za kojim će se eventualno pokazati potreba nakon objave najavljenog Zakona o euru i zbog toga smo u stalnom kontaktu sa svim relevantnim službama i organizacijama s kojima zajedno radimo na definiranju detaljnih pravila prijelaza na euro.

U narednom periodu očekujte da ćemo Vas pravovremeno obavještavati o našim akcijama, kao i o akcijama koje će biti potrebne s Vaše strane. Kao što je to uvijek slučaj, bit ćemo na raspolaganju da Vam pružimo sve potrebne informacije i upute.