Već smo na ovim stranicama objavili obavijest o stupanja na snagu novog Pravilnika o proračunskim klasifikacijama i kratki prikaz najvažnijih novosti (OVDJE). Uz to, korisnicima možemo dodatno pomoći radionicama na kojima bi se uz praktičan rad na računalu i izradu probnog plana proračuna usvojila praktična znanja za kvalitetno planiranje prema novom Pravilniku.

LC program Računovodstvo Proračuna već je usklađen s novostima, ali zbog važnosti ove problematike, odlučili smo Vam ponuditi dodatnu pomoć u obliku radionica za primjenu novog Pravilnika na kojima bi se detaljnije pojasnilo sve novo i kroz konkretan rad u programu pripremio probni Proračun za razdoblje 2011.-2013.
 
TERMINI ODRŽAVANJA: 27.-30. travnja 2010. (termin 27. travnja je već popunjen)
 
LOKACIJA:LC školica u našim prostorima (Remetinečka 7a, Zagreb)
 

CIJENA: za korisnike s POJAČANIM i PREMIUM održavanjem radionice su besplatne za neograničen broj polaznika. Za korisnike sa STANDARDNIM održavanjem primjenjuje se usluga br. 9 prema Općim uvjetima poslovanja – besplatna konzultantska radionica za jednog polaznika na svakih 1.000  kn održavanja – a za svakog sljedećeg polaznika je potrebno platiti 300 kn. Za korisnike s OSNOVNIM održavanjem cijena je 300 kn za sve polaznike. U navedenim cijenama PDV nije uključen, a naplata će se izvršiti kroz fakturu za mjesečno održavanje.
 

S obzirom na velik broj korisnika iz udaljenijih krajeva Hrvatske, spremni smo organizirati i regionalne radionice (u Splitu, Osijeku, Poreču ili Umagu), ali u tom slučaju bi se trošak organizacije (iznajmljivanja adekvatnog prostora i tehnike, putni troškovi) raspodijelio u minimalnom iznosu jednako na sve polaznike bez obzira na status održavanja.
 
Od predviđenih termina 27. travnja je jedini zasad fiksni, na taj datum će se održati radionica u Zagrebu, dok su ostali termini fleksibilni i prilagodit ćemo se interesu i željama korisnika.
 
Zbog toga je prijavnica za radionicu informativne prirode – trebate naznačiti koliko polaznika biste željeli uputiti na radionicu, u kojem terminu i na kojoj lokaciji.
 
Rok za slanje prijavnice je petak, 16. travnja, a u tjednu 19.-23. ćemo kontaktirati sve zainteresirane i dogovoriti točno datume i lokacije na kojima će se radionice održavati.
 
Za dodatne informacije, obratite se LC Odjelu marketinga i prodaje na 01/6599 555.
 
PROGRAM RADA
 
RADIONICE ZA PRIMJENU PRAVILNIKA O
PRORAČUNSKIM KLASIFIKACIJAMA
 
Predviđeno vrijeme trajanja: od 09:00 do 15:00 (s uključenom pauzom za ručak)
 
  1. Otvaranje radionice i izlaganje plana rada
  2. Analiza promjena koje donosi pravilnik o proračunskim klasifikacijama (NN 26/10)
  3. Utjecaj promjena na koncepciju plana za 2011.-2013.
4.                4. Promjena upisivanja plana proračuna i financijskog plana u skladu s pravilnikom
 
a.     Prezentacija promjena
 
b.     Praktične vježbe na računalu
 
·   unos kataloga organizacijske klasifikacije po godinama
·   unos kataloga programske klasifikacije po godinama
·   unos lokacijske klasifikacije po novom šifarskom sutavu i povezivanje lokacijske klasifikacije s programskom
·   unos funkcijske klasifikacije i vezivanje za programsku klasifikaciju
·   unos plana po godinama
·   ispis plana po godinama
 
5.     Pitanja i odgovori