Ovog smo tjedna održali veliki seminar za naše korisnike pod nazivom „Puni krug: Digitalizacija komunalne naknade i poreza za kuće za odmor“. No, seminarom nismo obuhvatili samo naknade za komunalno i poreze za kuće za odmor već sva javna davanja u nadležnosti jedinica lokalne samouprave.

Vedran Padovan, voditelj Ureda uredskog poslovanja i Platforme otvoreno, i Vedran Vukobrat, LC-ov pravni savjetnik, svojim izlaganjima obuhvatili su sve aspekte digitalizacije – od nastanka rješenja i dostave preko opomene i ovrhe sve do arhiva. Pritom su dakako obuhvaćene opomene i ovrhe, ali i preduvjeti za komunakaciju s drugostupanjskim tijelima.

Masovna ovjera jednim klikom i digitalna dostava akta

Na predavanjima je istaknuto kako će svim tijelima biti puno lakše funkcionirati u punom digitalnom svijetu ako iskoriste sve prednosti koje im nudi trenutni prijalz s fizičkog poslovanja na digitalni oblik. Naime, postupci su dosta složeni i teški te će korištenje prijealznog razdoblja na odgovarajući način korisnicima itekako dobro doći.

Prema iskustvima korisnika, digitalna ovjera dokumenta i sama dostava akta najčešće su bolne točke zbog čega su korisnicima na seminaru na raspolaganju za pitanja bili i predstavnici FINA-e i Hrvatske pošte. Kako bismo olakšali rad našim korisnicima predstavili smo opciju masovne ovjere više tisuća akata „jednim klikom“. Jednako tako prezentirali smo i alat ePošte koji omogućava digitalnu dostavu akata.

Zahvaljujemo se svima koji su nam se pridružili na seminaru, posebice gostima predavačima koji su nam bili potpora u želji da korisnicima osiguramo što kvalitetnije poslovanje.