LC u Vukovaru, od veljače ove godine, provodi projekt Upravljanja imovinom po PRLS metodologiji. Cilj projekta je da se u jedinstvenu sveobuhvatnu evidenciju objedine različiti popisi imovine koje pojedini gradski uredi sada imaju.  Takvim popisom imovine postići će se sinergija u djelovanju između pojedinih gradskih ureda, a djelatnicima Grada bit će lakše odgovoriti na zakonske izazove upravlja imovinom, jer će do svih podataka moći doći u par klikova mišem. Novi sustav omogućit će inventuru cjelokupne nepokretne imovine s kojom Grad upravlja, analizu uspješnosti upravljanja te učinkovito izvještavanje kako za svakodnevne potrebe, potrebe državne revizije, usklađivanja dugotrajne imovine s registrom nekretnina tako i za pripremu izrade strategije upravljanja imovinom. Za širu zajednicu sustav će pružati podršku lokalnom ekonomskom razvoju u smislu centralnog mjesta na kojem će budući investitori moći dobiti potpune informacije o nepokretnoj imovini Grada i planovima za njen razvoj, kao i podršku pri odlučivanju o povećanju učinkovitosti upravljanja imovinom u cilju stavljanja u funkciju neiskorištene imovine te planiranje i učinkovitije korištenje postojeće imovine.
Unatoč poteškoćama koje predstavlja pandemija korone, konzultanti LC-a su i prošli tjedan bili u Vukovaru. Dosad su  održane tri radionice pa je realizacija ovog projekta točno na polovici provedbe.
PRLS metodologija upravljanja imovinom dosad je implementirana kod stotinjak korisnika različitih veličina, od općina pa do razine županije.