Kvalitetno upravljanje temeljem održivih strategija, odgovornost, transparentnost, sudjelovanje građana, kao i smanjenje emisije štetnih plinova, energetska učinkovitost, zbrinjavanje otpada, pametna mobilnost i digitalizacija gradova ključni su čimbenici za osiguranje održivog napretka.

6. i 7. travnja je u organizaciji tvrtke Lider održana Smart Cities konferencija na kojoj su predstavnici hrvatskih gradova predstavili nove projekte, otvorene natječaje i buduće planove. Također su se čula i iskustva dobavljača i pružatelja pametnih usluga, tvrtke koje svojim rješenjima pridonose uspješnoj integraciji inovacija te uz postojeće strategije implementacije pametnih rješenja vode do održivosti i podizanja kvalitete života u gradovima.

Naš Voditelj Odjela marketinga i prodaje Tomislav Knežević, sudjelovao je u panelu “Pametno i zeleno”: Većina gradova ugradila je nešto od pametnih rješenja, ali zaposlenici lokalnih samouprava su u pravilu stariji, a malo novih dolazi, što znači da će, dok ne dođe do smjene generacije, digitalizacija gradova dugo trajati. Što se tiče softverskih rješenja, Libusoft Cicom ima preko 66 aplikacija i raznih konzultantskih usluga koji gradovi mogu koristiti.

Više pročitajte  OVDJE >>