Pozivamo Vas da u petak, 18. lipnja 2021., sudjelujete na LCWebinaru, koji organiziramo na temu: Procjena vrijednosti nekretnina i naknada za izvlaštenja. Webinar je do sada već privukao brojne zainteresirane, a planirano je i uključenje Hrvatske zajednice županija, Hrvatske zajednice općina i Udruge gradova kao suorganizatora te pokroviteljstvo Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine. Praćenje webinara bit će omogućeno online, putem Zoom aplikacije.

Osim primjene Zakona o procjeni vrijednosti nekretnina (NN 78/15) i pripadajućih Pravilnika, obradit će se i druge relevantne teme.  U praksi se pokazalo kako postoji cijeli niz izazova koji se javljaju u provedbi Zakona o izvlaštenju, a posebno u segmentu određivanja visine naknade; tako da će na webinaru biti predstavljene odredbe i novine iz Zakona o izvlaštenju i određivanju naknade (NN 74/14, 69/17, 98/19).

Edukacija je namijenjena:

 • Povjerenstvima i stručnim službama za procjenu vrijednosti nekretnina županija i velikih gradova
 • Zaposlenicima bivših Ureda državne uprave u županijama nadležnim za postupke izvlaštenja (službe za gospodarstvo i imovinsko-pravne poslove), koji su sada u županijama
 • Ostalim zainteresiranim sudionicima koji se bave procjenama vrijednosti nekretnina i naknadama za izvlaštenja (procjenitelji, vještaci, odvjetnici, agenti u prometu nekretnina i dr.)

Teme koje ćemo obrađivati:

 • Temelji za procjenu vrijednosti nekretnina
 • Procjena naknade za izvlaštene nekretnine
 • Utjecaj koronakrize na tržište nekretnina
 • Novosti iz Zakona o izvlaštenju i određivanju naknade
 • Postupanje drugostupanjskih tijela u predmetima izvlaštenja nekretnina
 • Primjena odredbi Zakona o općem upravnom postupku u postupcima izvlaštenja
 • Evaluacija podataka i procjena vrijednosti budućih i trajnih površina javne namjene te površina infrastrukturnih sustava
 • Induktivne i deduktivne metode za utvrđivanje plana približnih vrijednosti zemljišta – značaj plana, te uloge izvadaka iz plana približnih vrijednosti zemljišta
 • Upravni nadzor nad provedbom Zakona o procjeni vrijednosti nekretnina
 • Procjene za potrebe JLP(R)S – analiza slučajeva

Predavači:

 • mr.sc. Željko Uhlir, dipl.ing., državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja
 • Branimir Majčica, mag.zemljišnog menadžmenta, Grad Zagreb, Gradski ured za imovinsko-pravne poslove, Viši stručni savjetnik pročelnice za procjenu vrijednosti nekretnina
 • Zdenko Pajić, mag.iur., načelnik Sektora za imovinske propise, upravni nadzor i propise upravnog prava u Ministarstvu pravosuđa
 • Vilma Plavčić, dipl. iur., Libusoft Cicom

Program rada pogledajte OVDJE.

Želja nam je čuti i Vaš glas te Vas ovim putem pozivamo da iskoristite priliku te svojim idejama date svoj doprinos i učinite program još zanimljivijim. Bilo da je riječ o temama koje biste voljeli čuti ili samo iznijeti neku problematiku ili prijedlog, svoje prijedloge i pitanja dostavite na e-mail: marketing@spi.hr, kako bi naši stručni predavači mogli pripremiti potpune i kvalitetne odgovore. Također, potičemo Vas na aktivno uključivanje jer na prethodno održanim edukacijama, na kojima smo educirali preko 800 sudionika, pokazalo se da je konstruktivna diskusija, koja se razvije na osnovu pitanja sudionika, najaktivniji dio samog događaja.

 

 


UPUTE ZA PRIJAVU I PRISTUPANJE:
Potrebno je ispuniti online prijavnicu (navesti točne i potpune podatke) do 17.06.2021. u 14:00 sati. Sustav će automatski potvrditi zaprimanje.
Dan prije edukacije (najkasnije na dan održavanja do 2 sata prije početka), dobit ćete mail s poveznicom putem koje možete pristupiti na edukaciju.

NAPOMENA:
Cijena za sudjelovanja– online iznosi po sudioniku 800,00 kn + PDV
Za korisnike LC SPI rješenja i suorganizatore– cijena po sudioniku iznosi 400,00 kn + PDV

Kotizaciju za sudjelovanje molimo uplatite zaključno s 17.06.2021. godine na račun tvrtke LIBUSOFT CICOM d.o.o. IBAN HR4123600001101337826, a potvrdu o uplati molimo pošaljite na e-mail prodaja@spi.hr. Pod model plaćanja navesti 00 44890-OIB korisnika, a u opis točan naziv i datum seminara.

Postojeći LC korisnici kotizaciju mogu uplatiti i nakon održane edukacije.
Ukoliko je potrebno na računu navesti broj narudžbenice, molimo da nam isti dostavite najkasnije na dan održavanja edukacije na e-mail fakturiranje@spi.hr.

Obzirom da je broj sudionika ograničen, u slučaju prijave za sudjelovanje, a ne pojavljivanja i neotkazivanja bez obavijesti:
– u minimalnom roku od 48 sata prije termina održavanja, naplaćuje se kotizacija u iznosu 50% od navedene vrijednosti edukacije
– u minimalnom roku od 24 sata prije termina održavanja, naplaćuje se kotizacija u punom iznosu.

U cijenu edukacije uključeni su prezentacija u PDF formatu i video zapis.
Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte na telefon 01/6599-555 ili e-mail info@spi.hr.


PRIJAVICA:

  Možete se prijaviti još 95 puta.