LC je učestvovao kao partner na ovogodišnjoj konferenciji Smart Cities, održanoj 07. travnja na Zagrebačkom velesajmu.

Pametan grad (smart city) koncept je cjelovitog i održivoga grada. Rješenja za pametne gradove uzimaju u obzir različite zahtjeve, ograničenja i izazove s kojima se pojedini gradovi suočavaju.

LC razvija svoje proizvode za kvalitetnije vođenje gradova stoga smo na konferenciji predstavili naš proizvod iČelnik i povezali ga sa temom Upravljanje gradom na dlanu. Pokazali smo kako čelnici u JLP(R)S mogu doći do brzog i jednostavnog uvida u financijsko stanje proračunskih sredstava u svakom trenutku sa trenutno stvarnim stanjem kako bi donijeli odgovarajuće poslovne odluke, posebice kada su u pokretu. Postojeća izvješća nemaju mogućnost dinamičkog sažimanja svih proračunskih dimenzija na temelju čega bi ocijenili stvarno stanje i kretanje financijskih sredstava, potraživanja, obveza, realizacije projekata i proračuna u cijelosti.

Kao potpora uvođenju poreza na nekretnine, iČelnik i njegovi prateći alati, koriste postojeću bazu podataka o obveznicima i objektima koji će biti predmet oporezivanja kao osnovu za projekcije poreza na nekretnine. Projekcije  se mogu izraditi sa različitim koeficijentima po sektorima i zonama, a dobiveni rezultati spremiti i usporediti kroz više verzija. Aplikacija iČelnik omogućiti će vam praćenje izvršenja uvođenja poreza na nekretnine u realnom vremenu.

Bili smo dio respektabilnog tima gdje su i svjetski gradovi, poput Berlina i Amsterdama prezentirali svoja Smart Cities rješenja.