U četvrtak 23.02., u prostorijama LC edukativnog centra Zagreb održana je konzultantska radionica – Novosti u sustavu javne nabave.

Iva Šuler, dipl.iur. direktorica u Nabava d.o.o. je svojom prezentacijom naglasila koje su novine kriterija za kvalitetan odabir. Naglašeno je da su uvedena blaža pravila za sektorske naručitelje i objašnjen je način dokazivanja ekonomske i financijske sposobnosti gospodarskog subjekta, ali i način dokazivanja tehničke i stručne sposobnosti. U drugom dijelu prezentacije obrađeni su detalji vezani uz ESPD i e-CERTIS uz pojašnjenje popratnih dokumenata. 

LC kolege, Silvija Hećimović, dipl.iur. i Milan Orešković, dipl.oec. obradili su metodologije ocjena ekonomski najpovoljnije ponude. Kriteriji obuhvaćaju kvalitetu, organizaciju, kvalifikacije i iskustvo osoblja te uvjete isporuke i tehničku pomoć kao proces nakon prodaje. Istaknuto je da financijske informacije koje se traže moraju obuhvatiti cijenu i troškove vezane uz korištenje opreme koja se nabavlja. Metodologija za vrednovanje ponuda mora omogućiti vrednovanje predvidivih učinaka primjene opreme/radova koji su predmet nabave, a definiranjem odnosa cijene i kvalitete naručitelj mora poslati jasnu poruku tržištu o svojoj cjenovnoj politici

Marina Kostkova iz Međunarodnog tima tvrtke PROEBIZ u svojoj prezentaciji obradila je zbornik Gradovi i eAukcije. Zahvaljujemo našim gostima iz PROEBIZ-a na ovoj dinamičnoj i jasnoj prezentaciji gdje smo putem video-snimaka uvidjeli kako u realnom vremenu funkcionira eAukcija.

Ovim putem najavljujemo da će na LC Panorami 2017. biti cijeli niz radionica vezanih uz Javnu nabavu, pa vas pozivamo da zabilježite u svoje kalendare zadnji tjedan u rujnu 2017.

Vidimo se na Panorami!