Danas je u Gradu Karlovcu u zgradi MV Trenda Inkasator d.o.o. predstavio platformu „Moj Inkasator“, čime je postao prva javna tvrtka koja se otvorila građanima s transparentnošću, ali ujedno i prva gradska tvrtka koja je ponudila širok spektar usluga prema građanima i potpuno transparentno prikazala svoje poslovanje.

O platformi i pametnim rješenjima govorili su Damir Mandić – gradonačelnik Grada Karlovca, Andreja Barberić – direktorica tvrtke Inkasator te naš direktor Marko Ignjatović. Nakon što je direktorica tvrtke Inkasator Andreja Barberić pred svima okupljenima uvodno pozdravila sve prisutne i prošla kroz module platforme, direktor LIBUSOFT CICOM-a d.o.o Marko Ignjatović istaknuo je sve benefite koje pruža sama platforma te što očekuje u daljnjem razvoju platforme, ali i same suradnje. Završno je gradonačelnik Grada Karlovca, Damir Mandić, zaokružio cijelu priču, s obzirom na strategiju pametnog grada i svih dosadašnjih aktivnosti.

Platforma „Moj Inkasator“ jedinstveno je informatičko rješenje – web platforma koja građanima pruža niz elektroničkih usluga koje se odnose na informiranje ili komunikaciju sa službama Inkasatora te je građanima dostupna putem računala, tableta i smartfona kako bi građanima pružila sve servise na jednom mjestu. Moj Inkasator za sada ima 5 funkcionalnosti: iTransparentnost, Sustav informiranja građana, Digitalni obrasci, Financijske kartice te WEB USZ.

Odlučili smo digitalizirati i automatizirati procese kako bismo, prije svega, građanima omogućili kvalitetniju, dostupniju i učinkovitiju uslugu, a našim radnicima smanjili opterećenost ovim aktivnostima kako bi se mogli usmjeriti na razvojne aktivnosti i poboljšanje kvalitete usluga. Uz informiranje i komunikacije prema potrošačima otišli smo korak dalje. Na platformi smo otvorili modul iTransparentnost koja prikazuje sve naše rashode koji proizlaze iz poslovanja, do razine računa. Građani i svi korisnici će moći vidjeti svaki zaprimljeni i plaćeni račun te propitkivati i tražiti pojašnjenja. Smatramo da ovim načinom prezentiranja poslovanja postajemo potpuno transparentni i da ćemo otkloniti sve sumnje o trošenju sredstava, rekla je direktorica Barberić.

Ponosni smo što smo upravo mi odabrani kao partner na ovako važnom projektu te što će građani Grada Karlovca zahvaljujući našem rješenju imati kvalitetniju, dostupniju i učinkovitiju uslugu.

Radio Mrežnica: Karlovački Inkasator pokrenuo platformu: Prva smo tvrtka u zemlji koja svoje poslovanje potpuno otvara javnosti