Iako je uslijed koronakrize, i u skladu s mjerama koje je trebalo primijeniti radi zaštite zaposlenika, poslovne procese u mnogim tvrtkama trebalo i značajnije prilagoditi, u LC-u smo zahvaljujući tehnološkim mogućnostima i opremi, takoreći, samo nastavili s radom. Svi su naši djelatnici radili na siguran način, ali bez ikakvih ograničenja kada se radi o uvjetima i mogućnostima održavanja maksimalne kvalitete i standarda.

Programeri LC-a u ovim su vremenima svatko na svojem zadatku i, kako kažu, jedino što im nedostaje je druženje u klasičnom smislu, jer video konferencije su uobičajen dio LC svakodnevice. Više od 40 programera LC-a ionako ne radi na jednoj lokaciji već zajednički stvaraju SPI sustav iz svih naših centara – Zagreba, Osijeka i Rijeke.

Unatoč brojnim zahtjevima za izmjenama koje dolaze kao rezultat mjera Vlade RH i promjena propisa poput onih vezanih uz PDV ili naknade i olakšice i slično, sve smo odradili brzo zahvaljujući temeljitoj pripremi. Unaprijed smo već posložili puno toga što smo analizom i oslonjeni na iskustvo već mogli predvidjeti. Tako uvijek radimo, a sada se pokazalo da biti korak ispred ima još jedno značenje.

Već u lipnju izaći će i nova verzija SPI 6.50.12.00 koja će objediniti sve izmjene, novosti i dorade ali i nove funkcionalnosti. Očekujemo pojačan angažman ovisno o specifičnim zahtjevima, ali i za to smo potpuno spremni kako bismo tada korisnicima bili potpuno na raspolaganju.

Zahvaljujući ovakvoj organizaciji poslovanja nismo niti jedan naš projekt zaustavili niti usporili. Platforma Otvoreni grad svakim danom dobiva nova proširenja i nudi sve više mogućnosti svima koji, pogotovo ovih dana, vide prednosti i potrebu za kvalitetnim dvosmjernim komuniciranjem sa svojim građanima.

Naš Business Intelligence tim, iako najmlađi po osnivanju ali jedan od najstarijih po iskustvu, svakodnevno razvija rješenja koja će osigurati kvalitetan sustav za podršku poslovnom odlučivanju. Koristeći pritom moderne analitičke procese i obradu kako bi podatke pretvorili u relevantne, precizne i iskoristive strateške informacije. U LC-u se time ne bavimo od jučer, već gotovo od prvog dana poslovanja, samo je sada došlo vrijeme za specijalizirane resurse.

Radimo, dakle, kao i uvijek i nadamo se da će uskoro ipak sve biti po starom, a do tada informatika radi svoje i, kako kažu naši programeri, „možemo se i s Mount Everesta spojiti ako treba.“