Specijalistički seminar o eRačunu

eRačun je u primjeni više od godinu dana, ali kako zaista funkcionira? Zakon propisuje da svi dobavljači u postupcima javne nabave moraju za svoje usluge ispostaviti eRačun, a naručitelj ga mora moći zaprimiti. Zvuči jednostavno, ali u praksi često nije tako. Još uvijek postoje brojne poteškoće i nejasnoće, a svi sudionici u procesu nisu se u potpunosti prilagodili. Na prva dva specijalistička seminara, održana u prošloj godini, obuhvaćene su teme vezane za digitalizaciju računa. Sada je pravi trenutak za nastavak jer postoji cijeli niz pitanja vezanih uz važeće odredbe ali i samu praksu. Pravilnik o tehničkim elementima, izdavanju i razmjeni elektroničkog računa i pratećih isprava u javnoj nabavi također je predmet mnogih dvojbi. Postavlja se pitanje što i kako dalje?

Pozivamo vas 3. ožujka 2020. u Hotel Panorama Zagreb na Specijalistički seminar o eRačunu (vol. 3) na kojem će najzanimljivije teme objasniti stručnjaci iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i Fine, a tehnološki aspekt stručnjaci tvrtke Libusoft Cicom.

Detaljan program rada pogledajte OVDJE


NAPOMENA:

Kotizacija za specijalistički seminar iznosi 1.200,00 kn + PDV.
Za LC korisnike odobravamo popust od 200,00 kn, pa kotizacija iznosi 1.000,00 kn + PDV.

Prijavite se najkasnije do 27.02.2020. godine u 12:00 sati putem priložene PRIJAVNICE

Kotizaciju za sudjelovanje molimo uplatite zaključno s 27.02.2020. godine na račun tvrtke LIBUSOFT CICOM d.o.o. IBAN HR4123600001101337826, a potvrdu o uplati molimo pošaljite na  e-mail prodaja@spi.hr.
Pod model plaćanja navesti 00 41108-OIB korisnika.
Postojeći LC korisnici kotizaciju mogu uplatiti i nakon održanog savjetovanja.

Ukoliko je potrebno na računu navesti broj narudžbenice, molimo da nam isti dostavite najkasnije na dan održavanja edukacije na jednu od ovih adresa: marina.pericic@spi.hr ili andjela.markovic@spi.hr

Obzirom da je broj sudionika ograničen, u slučaju prijave za sudjelovanje, a ne pojavljivanja i neotkazivanja bez obavijesti:
– u minimalnom roku od 48 sata prije termina održavanja, naplaćuje se kotizacija u iznosu 50% od navedene vrijednosti edukacije
– u minimalnom roku od 24 sata prije termina održavanja, naplaćuje se kotizacija u punom iznosu.

U cijenu napredne obuke/seminara/radionice uključeni su radni materijali i prigodna zakuska.

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte na telefon 01/6599-555 ili e-mail info@spi.hr.