Koordinacija grado/načelnika i učinkovita organizacija JLS Crikvenica 2014


Detalji događaja


Nakon uspješno održane četiri proljetne Koordinacije grado/načelnika (Baška 05/2010, Vodice 05/2011, Rabac-Labin 05/2012 i Biograd 04/2013), ovog proljeća smo odlučili organizirati petu po redu Koordinaciju u suradnji s Udrugom gradova. Domaćin ove godine je Grad Crikvenica i gradonačelnik Damir Rukavina, uz čije pokroviteljstvo nam je posebno zadovoljstvo i čast pozvati Vas na sudjelovanje u zanimljivim prezentacijama i prenošenju iskustava dobre prakse za učinkovitiju organizaciju JLS.

5. Koordinacija grado/načelnika – rješenja za efikasnu samoupravu održava se 23. travnja 2014. godine s početkom u 11:00 sati u Hotelu Omorika, Crikvenica uz pokroviteljstvo Grada Crikvenice i gradonačelnika Damira Rukavine, te suorganizaciju Udruge Gradova.  

Na ovogodišnjoj Koordinaciji obrađivati će se trenutno aktualne teme sa kojima se susreću čelnici JLP(R)S u svom svakodnevnom radu:

  • Novi zakon o komasaciji zemljišta i mogući utjecaj na lokalni ekonomski razvoj,
  • Međusobni odnosi izvršnog i predstavničkog tijela,
  • Aktualnosti u vodnom gospodarstvu s osvrtom na nova opskrbna područja,
  • Upravljanje imovinom JLS u uvjetima nove Upute za procjenu vrijednosti nekretnina,
  • Važnost likvidnosti JLS i mjere za poboljšanje naplate potraživanja,
  • GeoKOMIS projekt i mogućnosti povećanja naplate komunalne naknade za 30-60-100%
  • Energetski pregled i prijedlog mjera za energetsku obnovu na primjeru Grada Krka.
Nakon prvog dijela organiziran je zajednički radni ručak (oko 15 sati) za sve sudionike Koordinacije. Sudjelovanje na Koordinaciji, prezentacijama i zajednički ručak besplatni su za sve čelnike JLS.

Uskoro ćemo Vam dostaviti detaljan program rada sa prijavnicom za sudjelovanje na Koordinaciju, svakako u svojim kalendarima rezervirajte navedeni datum za zajedničko druženje u Crikvenici!