Ovogodišnja manifestacija Pametni gradovi održana 09. studenog na aerodromu Franje Tuđmana donijela je svojevrstan presjek cjelokupnog koncepta izvrsnosti i inovativnosti na razini Hrvatske i Europske Unije. Brojni izlagači su svojim primjerima iz prakse demonstrirali dostignuća na području pametnog poslovanja, te su zorno prikazali kako Pametni gradovi sve više postaju naša realnost.
 
Proglašeni su i hrvatski laureati koji su nagrađeni u 6 različitih kategorija kao primjer dobre prakse na ovome području. Nagrada za Pametne tehnologije otišla je u Makarsku dok je nagrada za Pametni sport otišla u Koprivnicu. Nagrada za Pametnu mobilnost dodijeljena je Gradu Splitu, a Grad Poreč je nagrađen za Pametnu energetiku. Priznanje za Pametnu upravu osvojio je Grad Karlovac dok je tvrtka Dalekovod nagrađena za Inovativnost i modernizaciju.
 
Naša tvrtka, osim kao jedan od sponzora, aktivno je sudjelovala na samoj manifestaciji, a možemo reći kako svakodnevno radimo na unaprjeđenju procesa i informatizaciji hrvatskih gradova doprinoseći tako razvoju i izvrsnosti istih.
 
Aktivno smo uključeni u poslovanje čak 3 ovogodišnja dobitnika, a posebno smo ponosni na priznanje za Pametnu upravu Grada Karlovca čije smo niže navedene procese unaprijedili našim aplikacijama:

  • U potpunosti digitaliziran i optimiziran proces obrade ulaznih računa
  • Omogućen pristup prostorno planskim dokumentima putem GIS (Geographic Information System) sustava
  • Uveden „document management“ tj. digitalno upravljanje dokumentima, u sustavu uredskog poslovanja
  • Podnositeljima zahtjeva zaprimljenih u uredsko poslovanje omogućen pristup informacijama putem interneta i javnog portala
  • Centralni sustav za evidenciju narudžbenica, naredbi, rješenja i ugovora
  • Praćenje aktivnosti i održavanje prometne infrastrukture putem GIS sustava. U rad sustava su uključene vanjske ugovorne tvrtke (outsource)
  • Omogućena elektronička komunikacija sa sustavima Ministarstva financija i Ministarstva unutarnjih poslova, sa ciljem unaprjeđenja poslovnih procesa u gradskoj upravi
  • Informatizacija proračunskih korisnika koji su u sustavu lokalne riznice Grada Karlovca 

Čestitamo svim dobitnicima nagrada i priznanja a posebno LC korisnicima dobitnicima nagrada na konferenciji „Pametni gradovi – gradovi budućnosti“.