Objavljeno: 18.06.2019.

Ni najveće ovogodišnje vrućine nisu spriječile zainteresirane za teme o prisilnoj naplati da do posljednjeg mjesta popune veliku dvoranu u zagrebačkom hotelu Aristos gdje je, 14. lipnja, održan veliki seminar.

Nije ni čudo uzme li se u obzir da su gradovi i općine dužni provoditi potpunu i pravodobnu naplatu svih svojih prihoda jer je Zakon o proračunu vrlo izričit u prekršajnim odredbama. A i nove ovlasti Državnog ureda za reviziju bile su prilično zanimljive sudionicima koji su mahom predstavnici jedinica lokalne samouprave.

Teme koje obuhvaća Zakon o komunalnom gospodarstvu i primjena Općeg poreznog zakona za gotovo sva javna davanja u nadležnosti naših gradova i općina bile su još jedno područje zanimanja vrlo aktivne diskusije.

Stručni predavači Zinka Bulka, dipl. iur., sutkinja Županijskog suda u Velikoj Gorici, Daria Pugel, dipl. iur., sutkinja Upravnog suda u Rijeci, Vedran Juričić, dipl. iur., sudac Upravnog suda u Rijeci i Vedran Vukobrat, dipl. iur., pravni savjetnik u LIBUSOFT CICOM imali su pune ruke posla.

Pitanja su stizala sa svih strana i vezana uz sve teme. No, na sva je pitanja dat odgovor pa se još jednom potvrdilo pravilo da našim seminarima upravo živa diskusija čini jedinstven i neponovljiv sadržaj vrijedan toga da se i za ljetne žege dođe u Zagreb kao što su to učinili mnogi sudionici koji su došli iz svih krajeva Hrvatske.