eSPI – Sustav Poslovnih Informacija na virtualnom poslužitelju

eSPI predstavlja uslugu kojom je omogućeno korištenje i rad u LC aplikacijama koje su, kao i podaci, smještene na poslužiteljima koje održava LC. Korisnici usluge eSPI nisu ovisni o radu na jednom računalu, već im je omogućen pristup LC programima i podacima s bilo kojeg računala koje ima pristup internetu. Pristup LC programima se odvija putem interneta, te ne zahtijeva prethodnu instalaciju. LC omogućava korištenje eSPI usluge bez vremenskog dnevnog ograničenja s bilo kojeg računala koje zadovoljava tehničke uvjete.

Korisnici usluge eSPI su oslobođeni nabave odgovarajućeg poslužitelja (servera) i njegove nadogradnje. Sam poslužitelj se nalazi u LC data centru gdje mu je osigurano stalno napajanje, pristup internetu, te svi drugi uvjeti potrebni za nesmetan rad, kao i nadogradnja svih potrebnih tehničkih komponenti te jedan dnevni back up podataka s odmakom od 5 dana. 

Za korisnike ove usluge osiguran je prostor za podatke, te briga i održavanje baze podataka s redovitim nadogradnjama na posljednju definiciju sistemskog softvera. Podaci su zaštićeni antivirusnom aplikacijom koja se svakodnevno nadograđuje novim virusnim definicijama.