Zbog značajnih promjena, odnosno, donošenja novih zakonskih odredbi o javnoj nabavi i načinu vođenja računovodstva neprofitnih organizacija, aplikacije EVIDENCIJA POSTUPKA JAVNE NABAVE i FINANCIJSKO KNJIGOVODSTVO NEPROFITNO izlaze iz Sustava Poslovnih Aplikacija i na njihovo mjesto dolaze novi programi koje upravo razvijamo.

Novim zakonom o sustavu javne nabave želi se provesti reforma koja će javnu nabavu uskladiti s europskim zakonodavstvom. Postojeće zakonske odredbe nisu bile usuglašene s europskim pravima u području javne nabave i zbog toga je od 1. siječnja 2008. na snazi novi sustav s CPV brojevima prema kojem će biti izrađena nova SPI aplikacija JAVNA NABAVA. Nova aplikacija bit će dostupna u sljedećoj verziji SPI paketa (verziji 5.11) koju naši korisnici mogu očekivati tijekom svibnja.
Prilagodba promjenama očekuje i neprofitne organizacije koje također od 1. siječnja 2008. moraju svoje poslovne događaje knjižiti na način kako je propisan novom Uredbom o računovodstvu neprofitnih organizacija. Informatičko rješenje za novu uredbu bit će aplikacija INTEGRALNO RAČUNOVODSTVO NEPROFITNIH ORGANIZACIJA (IRNO) kojoj je planirano vrijeme izlaska također nova verzija u svibnju.
 

Promjene zakona | SPI