Sedmi Bug Future Show posjetilo je, kažu organizatori, više od 3.000 zaljubljenika u tehnologiju, znanost i umjetnost. Ideja i glavna tema događaja bilo je spajanje tehnologije, znanosti i umjetnosti pod nazivom “The Art of Science”. A gdje je tehnologija, IT i geekovi tu smo i mi iz LC-a.

Prvi puta Show je okupio vjerne ljubitelje tehnologije u većem prostoru – kinu zagrebačkog Studentskog centra (do sad je to uvijek bilo u kinu Europa) i očito napravili dobar potez jer je sudionika bilo više nego ikad. Na pozornicama u dvije dvorane smjenjivali su se mahom zanimljivi govornici, eksperti i stručnjaci koji su uspijevali zadržati pažnju govornika unatoč nedostatku mjesta za sjedenje.

Doc. dr. sc. Robert Kopal, data scientist i problem solver, dekan Visokog učilišta Effectus, govorio je o multidisciplinarnoj vještini analize podataka i rješavanja problema kroz te vještine. Zatim je meteorologinja, mag. phys. Dunja Mazzocco Drvar, održala predavanje o aktualnom tematikom klimatskih promjena.

Održano je čak pet panel rasprava a govorilo se o digitalnoj umjetnosti, nastupu hrvatskog startupa Iron Bull na najvećoj tehnološkoj priredbi na svijetu, CES-u u Las Vegasu, kao i o tehnologiji u domeni financija.

Panel o 5G tehnologiji i budućnosti ispunjenom 5G signalom sudjelovale su legende hrvatskog ICT sektora, Boris Sakač, Predrag Pale, Ivana Šoljan i Mladen Pejković. Panelom je moderirao član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma, Boris Drilo.

Bilo je tu još cijeli niz predavanja i tema, kao i zabavnih nagradnih igara pa čak i kviz. Našao je svatko ponešto za sebe pa sljedeći BFS već nestrpljivo očekujemo.