U srijedu, 23.12.2020. u 10 sati (90′) – otvoreni LC WEBinar – potrebna samo prijava

 

Dobre vijesti za gradove i općine! 8. prosinca 2020. Porezna uprava donijela je Uputu o provedbi mjere nadoknade dijela ili svih plaćenih fiksnih troškova u sklopu mjere Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim koronavirusom (COVID-19)​​. U bitnome, navedenom Uputom propisani su uvjeti za ostvarivanje prava na nadoknadu plaćenih fiksnih troškova i način ostvarivanja tih prava na teret proračuna RH, od kojih posebno ističemo troškove komunalne naknade, direktne spomeničke rente i zakupa poslovnog prostora u kojem se obavlja poslovna djelatnost.

Različita oslobođenja, obustave, odgode i zastoji plaćanja uslijed pandemije COVID-19, kojima su jedinice lokalne samouprave odlučile pružiti pomoć poduzetnicima čije je poslovanje ugroženo ili otežano, svakako su obilježili ovu poslovnu godinu. Nažalost, uz operativno postupanje u tom smislu pojavile su se brojne dvojbe i pitanja uslijed neujednačenosti normativnog okvira kojima su uređena različita upravna područja koja izravno ili neizravno uređuju pitanja utvrđivanja i naplate javnih i nejavnih davanja u nadležnosti gradova i općina.

Pridružite nam se na besplatnom informativnom webinaru putem kojeg će naši pravni savjetnici Vilma Plavčić, dipl. iur. i Vedran Vukobrat, dipl. iur., predstaviti navedenu Uputu i njezin utjecaj na postupanja i poslovanje gradova i općina, ali i ukazati na određene okolnosti i poteškoće koje bi se mogle pojaviti u navedenom smislu.

LC WEBinar održat će se, putem aplikacije Zoom.


UPUTE ZA PRIJAVU I PRISTUPANJE WEBINARU
Potrebno je ispuniti online prijavnicu (navesti točne i potpune podatke). Sustav će automatski potvrditi zaprimanje.
Dan prije webinara (najkasnije na dan održavanja do 2 sata prije početka), dobit ćete mail s poveznicom putem koje možete pristupiti webinaru.

Upute za ulazak i sudjelovanje na LC WEBinaru (PDF)

LC WEBinar je besplatan za sve prijavljene.
Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte na telefon 01/6599-555 ili e-mail info@spi.hr.


PRIJAVNICA: