Objavom  Zakona o uvođenju eura kao službene valute u RH (NN 57/22), te nakon što je Europska komisija u svom izvješću o konvergenciji 1.6.2022. objavila da Hrvatska ispunjava sve kriterije, potvrđen je i fiksni tečaj konverzije. Kuna će biti zamijenjena eurom po fiksnom tečaju konverzije koji iznosi 7,53450 kuna za 1 euro, a kojega je odredilo Vijeće Europske unije 12. srpnja 2022. Sukladno praksi i iskustvima drugih država članica koje su uvele euro, fiksni tečaj konverzije po kojem se kuna zamjenjuje eurom jednak je središnjem paritetu koji je određen za potrebe sudjelovanja Hrvatske u tečajnom mehanizmu ERM II.

Tim činom i mi u Libusoft Cicom d.o.o. krenuli smo s nadogradnjama sustava kod korisnika. Tako se možemo pohvaliti da je prvi korisnik s dobrovoljnim dvojnim prikazom Zagrebačka županija, a u narednim danima bit ćemo vrijedni kako bi svi naši korisnici bili spremni prije 5.9.2022. g.

LC je odavno krenuo s pripremama za uvođenje, tako je od verzije 6.70.02.00. sustav pripremljen za nadogradnju sa svim potrebnim te spreman za implementaciju kao preduvjet za dvojni prikaz na dokumentima i dvovalutno planiranje proračuna za 2023.g.