Stručni seminar – Primjena novog Zakona o procjeni vrijednosti nekretnina


Detalji događaja


Stupanjem na snagu Zakona o procjeni vrijednosti nekretnina (NN 78/15) polovicom srpnja 2015. godine, uređuju se osnovni pojmovi iz područja procjene vrijednosti nekretnina, određuju se procjenitelji, sastav i nadležnosti procjeniteljskih povjerenstava, visokog procjeniteljskoj povjerenstva, te nadležnosti upravnih tijela županija, Grada Zagreba i velikih gradova.  Predmetnim Zakonom, prema izvješću Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Hrvatskog sabora, rješavaju se i uočene pravne praznine u dosadašnjoj primjeni Uredbe o procjeni vrijednosti nekretnina (NN 74/14) i Pravilnika o metodama procjene vrijednosti nekretnina (NN 79/14), kojima se u naš pravni sustav već uvedene procjene vrijednosti nekretnina kako je to određeno u standardima i propisima zemalja Europske unije i najbolje prakse. Naglašene su pozitivne posljedice koje će proizići iz primjene Zakona, s obzirom na njegov cilj učinkovitog upravljanja i raspolaganja nekretninama, što podrazumijeva poznavanje vrijednosti nekretnina, bilo da se radi o nekretnini kao pasivnom gospodarskom potencijalu ili se nekretninom aktivno raspolaže.

Uvažavajući činjenicu da svakodnevno u LIBUSOFT CICOM d.o.o. i Udrugu gradova stižu upiti s terena za provedbu novog Zakona, kao i potreba za stalnom edukacijom pripremili smo:

  • Stručni seminar – Praktična primjena novog Zakona o procjeni vrijednosti nekretnina koji će se održati  u srijedu, 16. rujna 2015. godine u Hotelu Panorama Zagreb s početkom u 9:00 sati i planiranim trajanjem do 16 sati.
  • Glavni predavači na seminaru biti će kreator Zakona, Uredbe i Pravilnika, mr.sc. Željko Uhlir, zamjenik ministrice graditeljstva i prostornog uređenja, te kolege iz JLS koji se svakodnevno bave problematikom procjena i vođenjem odgovarajućih evidencija.

Za bliže upoznavanje i odgovore na ključna pitanja u provedbi novog Zakona pozivamo Vas da nam se pridružite na gore spomenutom seminaru. 

Više informacija možete pronaći OVDJE.