Od 24.11. do 26.11.2021. održava se 13. susret gradonačelnika i poduzetnika pod nazivom 48 sati” u organizaciji Lider Medie i Udruge gradova.

U ugodnom društvu i uz poznata lica trećeg je dana konferencije održan okrugli stol na temu “Digitalno i transparentno” na kojem je sudjelovao i naš direktor dr. sc. Marko Ignjatović. G. Ignjatović je u sklopu okruglog stola predstavio rješenja koja sve više postaju neophodna za održiv i transparentan razvoj gradova, a svoje viđenje trenutne situacije i promišljanja iznijeli su još i: Mato Franković (gradonačelnik Grada Dubrovnika), Dario Hrebak (gradonačelnik Grada Bjelovara), Marko Filipović (gradonačelnik Grada Rijeke), Hrvoje Sagrak (predsjednik Uprave InfoDom-a), Anita Lacmanović (Managing Director SAP) te Goran Litvan (izvršni urednik Lidera).

U 3 dana bogatog programa brojni relevantni govornici i sudionici ukazali su na potrebu aktivne uloge gradova i tijela lokalne samouprave u poticanju poduzetničke djelatnosti te zašto je nužno osvijestiti potrebu i mogućnost da gradovi generiraju poslovnu aktivnost koja će doprinijeti održivom razvoju. LC već gotovo 30 godina razvija napredna rješenja za digitalizaciju javnog sektora, ima potrebno iskustvo, znanje i upravo ona rješenja o kojima se diskutiralo na samoj konferenciji te nam je zbog toga drago što ćemo i u budućnosti biti važna karika u osnaživanju i napretku naših gradova.