Jučer je završila dvodnevna LC Akademija za čelnike i pročelnike koja se ove godine održala u prekrasnom Gradu Zadru, u hotelu Kolovare. Bogat i zanimljiv program rada je okupio nešto više od stotinu sudionika koji su kroz aktivno sudjelovanje postavljali brojna pitanja i sudjelovali u temama od značaja za njihov rad i poslovanje. Mnogobrojna pitanja postavljala su se tijekom formalnog dijela savjetovanja, ali i tijekom neformalnog druženja u opuštenijem i ugodnijem ozračju.

Nakon registracije i podjele materijala, naš direktor dr. sc. Marko Ignjatović pozdravio je sve okupljene i predstavio pregled najvažnijih događaja koje očekujemo u 2022. U prvom bloku predavanja predstavili su se i kolege Vedran Padovan, spec. admin. publ. i Mario Erceg, dipl. ing. el., Voditelj Ureda razvojnih projekata s dvije, možda najbitnije teme koje obilježavaju ovu godinu, promjene koje donosi nova Uredba o uredskom poslovanju i dolazak eura koji će značajno utjecati na procese i rad lokalnih jedinica.

Vedran Padovan, spec. admin. publ., Specijalist korisničke podrške i Tomislav Knežević, Voditelj Odjela marketinga i prodaje u drugom su se bloku osvrnuli na to kako digitalizacija poslovanja donosi smanjenje troškova, a Vedran Vukobrat, dipl.iur., Pravni savjetnik-konzultant ispričao je sve o simulaciji i predstavljanju inspekcijskog nadzora te nagrađivanju službenika i kako spriječiti da najbolji ljudi odlaze. Nataša Opačić, Viši konzultant prodaje održala je odlično predavanje o malo drugačijem pogledu na javnu nabavu.

Nakon posljednjeg bloka predavanja uslijedila je poslovna večera koja je ponovno okupila sudionike, no ovoga puta u opuštenijoj i još ugodnijoj atmosferi.

Drugog dana Akademije održana su dva bloka predavanja prije zajedničkog ručka. U prvom su bloku Vedran Vukobrat, dipl. iur., Pravni savjetnik-konzultant i Vilma Plavčić, dipl.iur. Voditelj Odjela pravnih poslova imali izlaganja na temu učinkovitog i zakonitog otpisa te što donosi novi zakon po pitanju socijalne skrbi u lokalnim jedincima. Gordan Turković iz CTA Komunikacije odlično je zaokružio cijeli blok pričajući o drugoj dimenziji PR-a i o tome znaju li uopće birači što gradska uprava radi.

U posljednjem je bloku Vilma Plavčić ispričala kako operativno provesti naloge i preporuke DUR-a u 2022., a Nataša Opačić kako izbjeći eventualne korekcije i uspješno povući sredstva iz EU fondova. Posljednja prezentacija na dvodnevnoj Akademiji pripala je našoj Katarini Došen, dipl.oec, Analitičar koja je kroz zanimljivo izlaganje predstavila kako novi Zakon o proračunu utječe na poslovanje gradova i općina i koje su to nove kaznene odredbe.

Ovim putem se još jednom zahvaljujemo svim sudionicima i veselimo se novom susretu!