U četvrtak, 09.04.2020. u 10 sati (120′) – 3. otvoreni LC WEBinar – potrebna samo prijava

Vedran Vukobrat, dipl. iur., pravni savjetnik LC-a ovaj će put obraditi teme vezane uz aktualna radnopravna pitanja nastala uslijed krize uzrokovane koronavirusom COVID-19, uz poseban osvrt na primjenjivost novonastalih okolnosti na službeničke odnose.

Prije svega mjesec dana nitko od nas nije mogao predvidjeti u kakvoj situaciji ćemo se danas nalaziti te s kojim mjerama i ograničenjima ćemo se morati nositi kako bismo pritom osigurali uvjete za rad i normalizaciju funkcioniranja niza različitih poslovnih procesa. Od izrazite je važnosti pritom osigurati zakonitost i svrhovitost postupanja u odnosu na gotovo sve radnike i službenike u Republici Hrvatskoj, bez obzira na poslovnu djelatnost i/ili upravno područje u kojem su zaposleni, poštujući istovremeno sva obvezujuća ograničenja koja proizlaze, ili bi mogla proizlaziti, iz primjenjivog normativnog okvira, odnosno s osnova obvezujućih odluka i mjera nadležnog Stožera civilne zaštite.

Stoga ćemo, uzimajući u obzir sve navedeno, pokušati prije svega prepoznati, a potom i odgovoriti na niz korisnih i važnih pitanja na koja je, obzirom na dinamiku i obuhvat izmjena normativnog okvira te nepredvidivost postupanja nadležnih tijela, vrlo teško pronaći precizne i nedvojbene odgovore.

Pozivamo sve sudionike da svoja pitanja pošalju unaprijed na e-mail: vedran.vukobrat@spi.hr kako bi pripremili što kvalitetnije i obuhvatnije odgovore.

Pridružite se i u narednim LC WEBinarima u okviru kojih ćemo obraditi i druge aktualne teme vezane uz trenutnu situaciju, a o čemu ćemo vas svakako pravodobno informirati!