Virtualni dani karijera i znanja predstavljaju nastavak fizičkog sajma Karijera koji portal MojPosao organizira od davne 2005. godine.
LIBUSOFT CICOM sudjelovao je kao brončani sponzor i odgovarao na brojne upite putem chat rubrike.

U nastavku slijedi intervju gdje je Gordana Vlahović, pomoćnik direktora sektora, prezentirala tvrtku kroz ​slijed zapošljavanja uz savjete na koji način se prezentirati i onaj najbitniji dio što očekivati kod rada u našoj tvrtki.

Sve molbe i životopisi detaljno se pregledavaju te selektiraju za daljnji krug oni koji ispunjavaju većinu kriterija postavljenih u natječaju za posao. Često Sektor projektiranja i implementacije, posebno za poziciju računovođa – savjetnik plasira oglas, a zbog konstantnog razvoja tvrtke tijekom godine zapošljavamo i analitičare i projektante.

Ističemo da Odjel Programiranja ima stalno otvorenu mogućnost slanja molbe /LINK/.

Najčešći daljnji slijed nakon selekcije životopisa jeste da kandidati dobiju uvodni ispit u kojem se testira njihovo opće znanje računovodstva. U sljedećem krugu u našem prostoru izabrani kandidati dobiju opširniji test te kandidati koji su zadovoljili prolaze krug razgovora s voditeljima odjela koji traže zaposlenike te s upravom. Završni krug razgovora vrlo nam je bitan jer osim stručnog znanja neophodno je da kandidati ostavljaju dobar dojam u komunikaciji s obzirom na to da je LC-u cilj uz kvalitetnu korisničku podršku održati i dobru emotivnu vezu s korisnicima naših aplikacija.
Odjel programiranja ima donekle drugačiji slijed zapošljavanja.

Kod svakog zapošljavanja vrlo nam je bitno da se svima povratno javimo s pozitivnim ili negativnim odgovorom.

Najčešć​​​a nedoumica budućih kandidata kod prijave je koliku razinu stručnog znanja zahtijevamo da bi primili u sljedeći krug kandidata. Po iskustvu znamo procijeniti iz životopisa koliko će kandidat uz stručno navođenje te uz usavršavanje koje omogućavamo kao tvrtka napredovati i kojim tempom će doći do razine samostalnosti u radu.

Gordana je u intervjuu navela što kandidati koji su zadovoljili mogu očekivati od rada u tvrtki LIBUSOFT CICOM. Istaknula je da ovo nije uzbudljiv posao po specifikaciji posla (računovodstvene aplikacije), ali također rad u našoj tvrtki​ nije monoton. Tvrtka potiče usavršavanje i nadogradnju znanja svojih zaposlenika, a i s obzirom na rad s korisnicima različitih potreba i zahtjeva niti jedan dan ne može biti jednak prethodnom.

Završni zaključak intervjua jeste da LIBUSOFT CICOM sa svojih 24 godina djelovanja, uz trenutnih 117 zaposlenika u Zagrebu i četiri poslovnice, poslovnih centara u Hrvatskoj (Osijek, Rijeka, Split, Novigrad) je odlično mjesto kandidatima za osobni razvoj, ali i za ugodan, vjerodostojan rad uz mogućnosti napredovanja.

Intervju

Za Virtualne Dane karijera i znanja dio naših kolega iznio je svoja iskustva rada u LC-u.

Milan Orešković
Odjel računovodstvenih projekata

Rad u tvrtki Libusoft Cicom za mene predstavlja – raznolikost. Svaki dan je drugačiji, interakcija se odvija s raznolikom skupinom ljudi što znači da si uvijek spreman za učenje i stjecanje novih iskustava.
Stalni rast i razvoj tvrtke potiče i moju želju za daljnjim učenjem i rastom jer vidim izazove koje mi pruža uz mogućnost napredovanja. Od zaposlenja sudjelovao sam na mnogobrojnim edukacijama, konkretnim i izazovnim zadacima i mogu reći da je jedno vrlo pozitivno i neponovljivo iskustvo koje se može steći.
To je odlična kombinacija ekonomske prakse i rada u posljednjim tehnološkim rješenjima koja stvara odličnu priliku razvoja u osobnom i u poslovnom smislu i pritom upoznajete cijelu Hrvatsku u radu s korisnicima.

Petra Podolski Merkaš
Odjel programiranja

Došla sam u LC iz manje i loše organizirane firme. Ovdje sam se preporodila jer se točno zna tko što radi; tko piše analize, tko se javlja na telefon, tko čisti aparat za kavu, a programeri samo programiraju, i to koristeći najnovije tehnologije.  Osim kolega mojih godina s kojima se družim i izvan posla, imamo i iskusnije kolege od kojih se može puno naučiti. Uz dobro društvo i zanimljive zadatke, nikad nije dosadno, a zahvaljujući dobro organizaciji, nema stresa i prekovremenih.

Nikola Jovančević
Odjel analitičkih projekata

Rad u Libusoft Cicom-u definitivno nije monoton. Svakim danom javljaju se novi izazovi, uči se nešto novo.
Stalni rast i razvoj tvrtke potiču i moju želju za osobnim razvojem u čemu uvelike pomažu i edukacije i projekti u kojima sam sudjelovao tijekom rada u LC-u.
​​