U vrlo radnoj i ugodnoj atmosferi, te zbog iznimno velikog odaziva naših korisnika, 17.03.2014 u  LC edukativnom centru u Zagrebu održana je prezentacija Registra nerazvrstanih cesta u dva termina.

Sama prezentacija zamišljena je da informira korisnike o predradnjama i radnjama potrebnim kako bi korisnik započeo postupak sređivanja upisa čestica u službene evidencije (katastar i zemljišnu knjigu) te omogućio ustroj jedinstvene baze podataka nerazvrstanih cesta, što je postala i njegova zakonska obaveza.

Konceptualno, prezentacija je podijeljena na dvije tematske cjeline. U prvoj je bilo govora o predradnjama jedinica lokalne samouprave potrebnim za postupak upisa vlasništva te o radnjama na konkretnom ustroju baze podataka nerazvrstanih cesta pomoću korisnički prilagođene aplikacije LC SPI/Registar nekretnina.

U drugoj tematskoj cjelini i uz svesrdnu pomoć gosta predavača gđe. Ana-Marije Končić, voditeljice Zemljišnoknjižnog odjela Općinskoga suda u Sesvetama, korisnici su bili informirani o svim aktualnim događanjima oko pravnih pitanja upisa vlasništva nad nerazvrstanim cestama koji se događaju u praksi.

U diskusiji razgovaralo se o konkretnim problemima korisnika i situacijama oko upisa vlasništva te mogućnostima i načinima njihovog rješavanja.
Ovom prilikom još jednom zahvaljujemo svim sudionicima prezentacije kao i svim zainteresiranima na iznimnom interesu za ovu temu. Već sada možemo najaviti nastavak aktivnosti o čemu će te biti na vrijeme obaviješteni.