Dana 7. travnja 2017. godine u Hotelu Panorama u Zagrebu, u sklopu ciklusa seminara na temu prisilne naplate prihoda jedinica lokalne samouprave koji smo započeli u travnju prošle godine na istom mjestu, održan je specijalistički seminar na temu učinkovite naplate gradskih i općinskih prihoda. Naši konzultanti obradili su niz odabranih tema nastalih uglavnom na temelju povratnih informacija i upita nadležnih službenika u vezi s problemima s kojima se isti susreću u svom svakodnevnom radu.
 
Tako su, pored uvodnog izlaganja u kojemu su sažete aktivnosti i procesi rada usmjereni na naplatu prihoda na lokalnoj razini, polaznicima seminara predstavljeni institut nastavne ovrhe te izazovi u pogledu utvrđivanja zastare javnih davanja, zatim su analizirane različite situacije i posljedično postupanje uslijed nastupa smrti stranke u različitim fazama upravnog postupka, a zaključno su predstavljene osnove za otpis potraživanja nastalih s osnova različitih javnih davanja.
 
Držimo važnim naglasiti kako su sva izlaganja imala izrazito interaktivan karakter te kako su polaznici imali priliku aktivno sudjelovati u istima kroz predstavljanje i zajedničku analizu određenih konkretnih i životnih situacija.