U srijedu, 18. 11. 2015. dogodio se 7. Susret gradonačelnika i poduzetnika – 48 SATI u Termama Tuhelj. Organizatori ove dvodnevne konferencije koja se održavala u Tuhelju su poslovni tjednik Lider i UDRUGA GRADOVA, dok je LIBUSOFT CICOM sudjelovao kao softverski partner.

Konferenciju je posjetilo dvjestotinjak sudionika, prvenstveno gradonačelnici i načelnici te brojni drugi predstavnici jedinica lokalne samouprave.

Cilj skupa je kroz dijalog i razmjenu iskustava gradonačelnika i poduzetnika, raspraviti na koji način gradovi mogu pomoći u stvaranju poduzetničke klime, te kako poduzetnici mogu potaknuti razvoj lokalne zajednice. Glavne teme ovogodišnje konferencije su EU fondovi, sustav gospodarenja otpadom, poticanje investicija na lokalnoj razini i porezne reforme.

Predsjednik Udruge gradova i gradonačelnik Zaprešića, Željko Turk, u pozdravnom govoru istaknuo je važnost suradnje i komunikacije između lokalne samouprave i gospodarskog sektora koja je ključna za razvoj gradova, te važnost EU fondova putem kojih se mogu financirati razvojni projekti.

Marko Ignjatović imao je prezentaciju na temu povećanja prihoda JLS-a integracijom prostornih podataka. Ukratko je predstavio dosadašnje projekte koje smo uspješno proveli po gradovima diljem Hrvatske. Rade Ignjatović nastavio je prezentaciju prikazivanjem načina za povećanje prihoda proračuna putem projekta GEO-KOMIS, istaknuvši da najveći problem predstavljaju razjedinjene baze podataka zbog kojih je nemoguće suvislo upravljati resursima.