Da bi se iz računovodstvenih aplikacija ispisivala izvješća, računi, rješenja ili kuverte, potreban je alat za komunikaciju između računovodstvene aplikacije i aplikacije za uređivanje dokumenata kao što je Microsoft Word u kojoj se mogu napraviti predlošci za ispisane dokumente.

Dosad smo uz LC programe koristili alat ARCO, dosta staro softversko rješenje koje je u kombinaciji novih računala i novih tehnologija postalo sporo i nepouzdano. Zato smo razvili vlastito rješenje za ispis dokumenata iz naših programa koje će donijeti znatna poboljšanja.

LC SPRINT | SPILC alat je u završnoj fazi testiranja, ali već se pokazalo da je u usporedbi s ARCO-m značajno brži i stabilniji (npr. priprema ispisa nekoliko desetina tisuća računa mogla je znatno potrajati, a u slučaju eventualne pogreške obrada bi morala započeti ispočetka . Novi alat isti posao odrađuje u svega nekoliko minuta i to bez pogrešaka, pa je dobio radni naziv SPRINT (igra riječima zbog brzine rada, te spoja riječi SPI i PRINT) koji će se možda još promijeniti do njegove komercijalne objave.

Druga prednost novog alata je kompatibilnost s drugim aplikacijama za uređivanja dokumenata kao što je Open Officeom, besplatnim paketom aplikacija sličnim Microsoft Officeu, i sličnim besplatnim rješenjima. Također, LC alat ćemo kod svih naših korisnika uvesti besplatno, kao što smo uvodili i ARCO.

Novi alat će biti dostupan od verzije SPI paketa 5.22, a do kraja godine će se koristiti paralelno s ARCO-m, te ga s vremenom posve zamijeniti.