U Dubrovniku se održala dvodnevna konferencija o grobljima i pogrebničkim uslugama.

Više od 100 sudionika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije sa zanimanjem su popratile i LC prezentaciju našeg predstavnika Anđelka Šušnjara na temu "Informatička obrada podataka na grobljima – izrada, upravljanje i uporaba povijesnih i kulturnih baza podataka i evidencije posjetitelja".

Organizatori, grad Dubrovnik, časopis Komunal i Udruga pogrebnika Hrvatske, pripremili su izuzetno bogat i dinamičan program i ovim putem im se zahvaljujemo što su nam pokazali dragulje naše baštine kao što su cavtatsko groblje Sv. Rok i mauzolej obitelji Račić, prvo arhitektonsko djelo Ivana Meštrovića te groblje Boninovo u samom središtu Dubrovnika.

Na konferenciji "Adriatic Cemetery Days" u Dubrovniku smo predstavili Komunalni Informacijski Sustav (KOMIS). Glavna značajka sustava je paralelno vođenje upravnog postupka (npr. rješenja o komunalnoj naknadi) i knjigovodstveno zaduživanje koje podrazumijeva masovno fakturiranje, što ga čini pogodnim ne samo za već spomenute poslove, već i čitav spektar drugih djelatnosti koje podrazumijevaju takav način zaduživanja naplate naknada i usluga.

Nakon uspješne suradnje s mnogobrojnim komunalnim poduzećima kao što su Groblja Jastrebarsko, Komunalac Samobor, Komunalac Županja, Virkom, Dukom i sudionici Adriatic Cemetery Days su imali priliku vidjeti prednosti korištenja LC aplikacije KOMIS.